Kinek kell az Európai Unió?

2013. október 08. 18:44

A derék MSZP-s képviselők valójában nem tettek semmit, ugyanis az Európai Parlamentnek nem áll jogában szankciókat életbe léptetni egyetlen tagország ellen sem.

2013. október 08. 18:44
Ordosz Műhely
Alfahír

„Herczog Edit MSZP-s Európai Parlamenti képviselő internetes oldalán büszkén tette közzé: a Tavares-jelentés összeállítása és elfogadtatása Tabajdi Csaba és Göncz Kinga, MSZP-s EP képviselők érdeme. Úgy tűnik, ezekre a bátor emeszpésekre bármikor számíthatunk, ha hazaárulásról van szó! Még szerencse, hogy az MSZP Európai Parlamenti Delegációjának közleményéből kiderül: »A Tavares-jelentés néven ismertté vált dokumentum eredetileg komoly pénzügyi és politikai szankciókat tartalmazott Magyarország ellen a Fidesz-kormány politikája miatt. A szocialista EP képviselők ezek kivételéért küzdöttek.«

Vagyis legyünk hálásak, amiért az MSZP EP képviselői megakadályozták azt, hogy saját kezdeményezésük sikerrel járjon. Elég feje tetejére állított gondolkodás! Tegyük hozzá, a derék MSZP-s képviselők valójában nem tettek semmit, ugyanis az Európai Parlamentnek nem áll jogában szankciókat életbe léptetni egyetlen tagország ellen sem, azt kizárólag a tagországok állam- és kormányfőit tömörítő Európai Tanács teheti meg, de így a mosakodó MSZP-s EP képviselők magyarázkodása már egyáltalán nem hangzik olyan jól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ászok
2013. október 09. 06:01
A jobboldalnak titulált rablóbanda rendkívül felkészült az Európai Unió Jogából. Csak a feledékenységének tudható be ha az Emberi Jogok Európai Egyezménye jogellenes intézkedései során ezeket figyelmen kívül hagyja. Végre jó lenne már tudomásul venni, hogy nem egy párt vagy csoport véleménye a Tavares -jelentés hanem az EU. hivatalos dokumentuma. Még akkor is ha ezt a kormány el akarja hallgatni.
bini
2013. október 08. 19:43
Mellesleg megjegyzem, hogy az ET és az EV visszavonulot fújt, mikor annak a bizonyos Motitoring bizottságnak az EP, ET és EB delegáltnak kellett volna felállnia. Miután Orbán kinnt Volt az oroszlánbarlangban és utána itthon a Magyar Parlament egy határozatot fogadott el, ahol feketén fehéren levezette, hogy ha Tavaras jelentés alapján Monitorinot állitanak fel, az értelmében, szembemegy a Liszaboni szerződéssel is. Na ennek következtében az EB úgy csinál, mintha nem is hakott volna az EP Tavares jelentésről. Hercog meg szerintem pipa, mivel nem került fel az mszp befutó helyére és nagyon raffináltan betartott a pártjának. De hat ez nem meglepő a baloodalon-
catalina9
2013. október 08. 19:26
nyugalmazott tanár 2013. október 8. 18:51 "Olyan jó, mint az, hogy a pufajkás Horn Gyula bontotta a berlini falat, a D209-es ügynök Meggyesi meg a szocialista rendszert." Mikor mi fizet jobban. William Odom amerikai tábornok és kémfőnök: „A szocialistáknak bűntudatuk van, és gazsulálnak nekünk. Ez olyan előny, amit csak a bolond hagy kihasználatlanul. A volt magyar kommunisták úgy adják be a derekukat, mint ahogy annak idején ezt tették a szovjet gazdának. És meglepi őket, hogy velünk mégiscsak könnyebb tárgyalni.”
sersem
2013. október 08. 19:24
Ennél már sokkal kevesebbért is akasztottak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!