A székely menet nem szolgálja az autonómia ügyét

2013. október 27. 07:36

A Demokratikus Koalíció meggyőződése szerint ezek a megmozdulások nem segítik a székelyföldi autonómia ügyét, sokkal inkább hátráltatják azt.

2013. október 27. 07:36
Niedermüller Péter
Niedermüller Péter
Demokratikus Koalíció

„A Civil Összefogás Fórum és a Székely Nemzeti Tanács a Fidesz támogatásával tüntetést rendez Budapesten és további négy magyarországi városban Székelyföld autonómiája mellett.

A Demokratikus Koalíció meggyőződése szerint ezek a megmozdulások nem segítik a székelyföldi autonómia ügyét, sokkal inkább hátráltatják azt. A székelyföldi autonómia a romániai magyar közösségek és a többségi társadalom ügye, amelyet a romániai politikai erőknek és szervezeteknek közösen kell megoldaniuk. Ebben a folyamatba nem szabad magyarországi, gyakran szélsőséges nézeteket hangoztató szervezeteknek beleavatkozniuk.

A Demokratikus Koalíció azt vallja, az autonómia szerves része az Európai Unió politikájának. Éppen ezért támogatjuk a minél szélesebb körű autonómiát, mivel annak megvalósulása hozzájárulhat a nemzeti kisebbségek kulturális és politikai jogainak erősítéséhez. Ebben a szellemben utasítjuk el a kettős állampolgárságot és az azzal járó szavazati jogot. A DK olyan magyarságpolitika mellett kötelezte el magát, amely a jószomszédi kapcsolatokon, a határon túli magyarok és a szomszéd országok érdekeinek figyelembevételén alapul. Ezért felszólítjuk a magyarországi tüntetések résztvevőit, ne veszélyeztessék a székely autonómia ügyét felelőtlen magatartásukkal, nacionalista szónoklatokkal és szimbólumokkal.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
maszlinás borkány
2013. október 27. 20:25
Gyurcsányék 2004-ben már leszerepeltek. Ismert, mit gondolnak a határon túl maradtakról. A székely autonómia ügyében a DK-nak véleménye sem lehet. Hallgassanak!
Gudea enszi
2013. október 27. 18:11
Meggyőződésem szerint a holokauszt állandó felemlegetése és a folyamatos nácizás nem segíti a valódi nácik elleni harc ügyét, sokkal inkább hátráltatja azt. A holokauszt emléke a náci németek és a zsidó társadalom ügye, amelyet közösen kell megoldaniuk. Ebben a folyamatba nem szabad magyarországi, gyakran szélsőséges liberális, illetve baloldali nézeteket hangoztató szervezeteknek beleavatkozniuk.
1120
2013. október 27. 17:41
"A Demokratikus Koalíció meggyőződése szerint ezek a megmozdulások nem segítik a székelyföldi autonómia ügyét, sokkal inkább hátráltatják azt." Húzd le magad a budin, nemzetáruló szardarab!!!
tóth mária
2013. október 27. 17:41
Azon töprengek, hogy a DK-ban melyik a legaljasabb egyén. már megoldottam, Mindegyik! egy ilyen nemes ügyhöz így hozzá állni, mocskos kommentekkel, alávaló dolog!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!