Akik vállalják a felelősséget, és akik nem

2013. október 24. 10:29

Ebben az országban csak a lapja élén kiváló munkát végző, pártossággal tényleg nem vádolható főszerkesztőnek kell lemondania.

2013. október 24. 10:29
Lakner Dávid
Alternatíva

Itt SZT-tiszti múlt és őszödi beszéd napvilágra kerülésekor, baltás gyilkos felelőtlen kiadatásakor, haveroknak való trafikosztogatáskor nem kell lemondania senkinek; és a bajai szégyenletes videó után is csak az ezt közzétevő HVG.hu főszerkesztője távozik. Persze, nem kérdéses: a lap hibázott, amikor a választási csalás bizonyítékaként tálalta a videót; ugyanakkorbocsánatot kértek a dolog miatt, és ennél többre talán nem is lett volna szükség ez esetben. Gavra mégis lemondott, amivel kétségkívül példát mutat azoknak, akik továbbra is bocsánatkérés nélkül keverednek újra és újra hasonló ügyekbe. Azoknak, akik Puch László testvéreként mutatták be a trafikot nyert fideszes képviselőt; azoknak, akik őszödi koronatanúként vezették elő az embert, aki valószínűleg ott sem volt. Legalább egy bocsánatkérés? Ugyan már.

Ebben az országban csak a lapja élén kiváló munkát végző, pártossággal tényleg nem vádolható főszerkesztőnek kell lemondania; olyanok kárörvendő pillantásai mellett, akik még akkor is kiállnak egy-egy párt mellett, ha az a legkínosabb ügybe keveredik is. És közben a pártok mellett elköteleződő, a pártfüggetlenséget mint lehetőséget eleve elvető »újságírók« kérik számon a sajtóetikát attól, aki mindig is autonóm módon szólalt meg, aki valóban az újságírás normáihoz igyekezett igazodni.

A pártokat, akiknek pedig sejthetőleg jóval több közük volt a videó elkészítéséhez, a tömegek megtapsolják, és mennek tovább úgy, mintha mi sem történt volna.

Akik sosem vállalják a felelősséget, azok nem restek egy-egy adandó alkalommal morális mérceként előállni, és kioktatni azokat, akik munkájuk során minden percben igyekeznek igazodni elveikhez. Szomorú, végtelenül szomorú.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. október 24. 18:07
Ebben az országban csak a lapja élén kiváló munkát végző, pártossággal tényleg nem vádolható főszerkesztőnek kell lemondania; " No nem egészen: "...Hirschler Richárdnak, a HVG Online vezetőjének még 2010. decemberében intettek búcsút, idén júniusi hatállyal. Ennek egyik előzménye az volt, hogy Hirschler helyt adott Huth Gergely, a Magyar Hírlap főszerkesztő-helyettese publicisztikájának a hvg.hu-n, ami ellen belső levelezésben tiltakozott a lap, illetve az online kiadás több munkatársa (az írást azóta levették az oldalról)...." "..Huth Gergely A hír igaz. A HVG alapítója, a nyolcvanas évek óta vezető munkatársa tavaly decemberben megkért, hogy írjam meg az ő vitarovatukba is a kritikus álláspontomat az új médiatörvény tervezetéről. Kollégái szerint ezzel elkövette az ősbűnt, nácit engedett a hetilap patyolattiszta oldalaira. Így évtizedes múlt ide, vagy oda, távoznia kell az árulónak. Ennyi röviden a sztori...." A HVG az egyik legsilányabb lap lett Gavra alatt. Gavra egyébként nem hibázott, ő szándékosan hamisított. Az a videó olyan gagyi volt, mint a Lehel téren vett Patek óra. Hozzá vitték mert jól tudták, hogy rávágja, hogy igazi és pont ez kellett az MSZP-nek a kongresszusa előtt közvetlen, hogy utána már Mesterházy szabadon élhessen a HVG által hitelesített videóbizonyítékkal. De hát milyen lap lehet az, ahol a legocsmányabb ballib bűzmirigy, TótaW otthonra lelt...
Ouroboros
2013. október 24. 15:27
„Aki szenilis,az ne kommenteljen!!” Akkor minek köszönhetem a szerencsét? 1. Gavra 2011-től volt a hvg főszerkesztője. 2. Orbán minden erkölcsös embernek személyes ellensége. 3. Ezért mondott le. Ő levonta a konzekvenciákat. Bár követnék azok is, akik például szégyenérzet nélkül végigverték a földkorrupciós és a trafikkorrupciós ügyeket.
kjkj945
2013. október 24. 14:18
LD mond meg már nekem, melyik vezető politikusss vállalta a felelősséget??? Azt hogy kik nem , azt tudjuk!!!!
hátakkor
2013. október 24. 13:26
Az mszp lenini értelemben használta a hvg.hu-t, mint fgtlen agitprop transzmissziós szíjat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!