A kapitalisták a legrosszabb kommunisták

2013. október 19. 13:56

Ők, mint az egykori kommunista pártfunkcionáriusok, arról szeretnek beszélni, hogy másnak mennyit és hogy kellene dolgoznia.

2013. október 19. 13:56
Bede Márton
444

„Ismerik azt a viccet, hogy honnét tudod, ha valaki vegán? Szól az majd magától! Így van ez a fanatikusan lelkes kapitalistákkal is, akik nem bírják ki, hogy véleményükkel szóban és írásban ne árasszák el a világot. A legrosszabb pedig az, amikor csillogó szemmel munkáról és termelékenységről papolnak. Ilyen ostobaságokat legutóbb akkor kellett végighallgatnia a világnak, amikor a munka hőse, Alekszej Sztahanov 1935-ben egy 5 óra 45 perces műszak alatt, 14-szer túlteljesítve az előírt kvótát, 102 tonna szenet bányászott ki.

Sztahanov annyit nem bányászott, de legalább tényleg volt csákány a kezében. A kapitalizmus rajongói ezt nem mondhatják el magukról, sőt, a magyarok még azt sem, hogy legalább egyszer kockáztatták volna saját vállalkozással a pénzüket, ami nélkül a kapitalista olyan, mint a negyvenéves szűz. Ők, mint az egykori kommunista pártfunkcionáriusok, arról szeretnek beszélni, hogy másnak mennyit és hogy kellene dolgoznia. Nem a munkát, mint az önmegvalósítás eszközét istenítik, nem arról beszélnek, hogy milyen jó érzés képet festeni, gyárat alapítani vagy befuttatni egy boltot, hanem csak a fárasztó számokat sorolják, humor és emberség nélkül.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
celkereszt
2013. október 20. 08:08
Nem a pártok mélyen baloldaliak és szabadpiac-ellenesek, hanem a választóik. Pontosabban kommunisták. A Fidesz szavazóinak többsége is. Nap mint nap hallok embereket fröcsögve szidni a kommunistákat, miközben feketeöves kommunista szlogeneket adnak elő.
atila68
2013. október 19. 18:51
Minden esetre egyre érdekesebb ahogy a 444 besorol a kormány mögé. Állítólag a Bajnai - Gyurcsány duó adta az indulótőkét. Szopás.
atila68
2013. október 19. 17:54
Villáminterjú Bede Mártonnal; Kedves Márton! Önt nem zavarja, hogy láthatóan fogalma sincs mi is a kommunizmus, ellenben akkor demagóg ahányszor publikál? Nem! Köszönöm az interjút.
Sören Vlagyimirovics Delgado főhadnagy
2013. október 19. 16:22
Telitalálat. Széky, Seres meg a többi süllyedhet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!