Útközben

2013. szeptember 23. 07:29

Robognak a saját útjukon és ha akadályt látnak, azon is áttörnek. Mert azt hiszik, őket nem lehet megállítani. És eszükbe sem jut, hogy a vesztükbe rohannak.

2013. szeptember 23. 07:29
Sebes György
Sebes György
Népszava

„Nem kétséges, a honvédelmi miniszter a kétharmadnak köszönheti a csütörtök esti balesetet, amely - számára - végződhetett volna rosszabbul is. Persze nem volt egyhangú szavazás a parlamentben arról, hogy Hende Csabának kijár egy vállficam és azt úton egy lakossági fórumra kell elszenvednie. Semmilyen szavazás nem volt. Mindössze annyi történt, hogy a jelenlegi hatalom képviselői biztosak benne, őket nem lehet csak úgy megállítani.

Természetesen nem tudjuk, mi hangzott el a minisztert szállító autóban. Mondta-e valaki a sofőrnek, hogy ha integetnek az út szélén, akkor gyorsítson, kapcsolja be a kék fényt és a szirénát, vagy magától döntött így. Ami tény, a körülmények nem voltak szokványosak - unortodox módon alakultak -, ami ismerős lehetett az autóban ülőknek. Tehát szinte felhívást jelentett arra, hogy ne normálisan cselekedjenek. Ha az út szélén egy ember integet, nem kérdezzük meg, vajon mire akarja felhívni a figyelmünket, hanem rohanunk tovább. Egyenesen az ütközésig. 

A jelenlegi kétharmad eszmetársának számító egykori lengyel államfő rosszabbul járt. Lech Kaczynski ugyanis repülőgépen utazott több mint három éve Szmolenszkbe. És már mindegy, hogy a pilóta magától döntött úgy, a lehetetlen körülmények között is megpróbál landolni, vagy a magas rangú utasok egyike utasította rá. A hatalmi gőg, az elbizakodottság 96 ember életébe került.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 53 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
amok
2013. szeptember 23. 09:28
Smolensk: "És már mindegy, hogy a pilóta magától döntött úgy, a lehetetlen körülmények között is megpróbál landolni, vagy a magas rangú utasok egyike utasította rá. A hatalmi gőg, az elbizakodottság 96 ember életébe került.” - vagyis, ha a pilóta döntött úgy, hogy leszáll, akkor is a hatalmi gőg volt a szerencsétlenség oka, és nem a pilóta szakmai hibája. „Nem kétséges, a honvédelmi miniszter a kétharmadnak köszönheti a csütörtök esti balesetet" - biztosan a fidesz küldte oda az illegális ralist. Komoly szakmai szinvonal van a Népszavánál.
kamasuka
2013. szeptember 23. 08:54
Sebeském! Ugye emlékszel még Tollerre, aki a foci miatt rohant haza?
ördöngös pepecselés
2013. szeptember 23. 08:53
azt sem lehet tudni hogy a népszava arroganciából vagy felsőbb utasításra rohan a vasztébe de a példányszáma nem igazolja a a gőgős felsöbbrendűségét
gereb6
2013. szeptember 23. 08:45
Itt láthatjuk a Népszava egyik Sebhelyét. Nem heged. Vérzik és vérzik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!