A szégyen napja

2013. szeptember 07. 17:09

Az fáj, hogy tegnap este nem a román válogatott alázott meg minket – hanem a magyar. És nemcsak a vereség miatt.

2013. szeptember 07. 17:09
Balogh Gábor
Balogh Gábor
Jobbegyenes

„Megette a fene azt a brazíliai vébét, nem ez bánt igazán. Az fáj, hogy tegnap este nem a román válogatott alázott meg minket  hanem a magyar. És nemcsak a vereség miatt. A bukaresti gyepen nem csak ez a tizenegy szerencsétlen volt jelen. Ott volt velük a magyar futball egész két-három, vagy a franc tudja már hány évtizedes nyomorúsága is. A lelkiismeretlen, korrupt klubvezetők, az NB I-es kispadokon egymást vetésforgóban váltó tehetségtelen, ostoba tésztásgyurik (akiknek mutogatni való díszpéldánya Egervári Sándor), a milliókért nulla teljesítményt nyújtó elkényeztetett celeb-focisták. Ott voltak mind, és a pofánkba röhögtek: igen, mi vagyunk a magyar labdarúgás, most és mindörökké, megváltoztathatatlanul és ti szurkolók úgysem tehettek ellene semmit. Legfeljebb annyit tehettek, mint Tipszmix Csabi: »szép volt, többet nem jövök«. (Tényleg, milyen ország az, ahol a legelterjedtebb futball-mém nem egy sikeres focista, hanem egy dühös szurkoló?)

(...)

Utóirat: olvasom, hogy tegnap éjjel Sepsiszentgyörgyön a Magyarországról érkezett szurkolók egy 8-10 fős csoportja helyi magyarokat – köztük egy művészeti fesztivál résztvevőit - vert meg, akiket csak a román rendőrök (!!!) közbelépése védett meg a még alaposabb helyben hagyástól. (Egy helybeli jó barátom sajnos megerősítette, hogy a hír nem rosszindulatú kacsa.) Ezt is ki lehet magyarázni, biztos vagyok benne, hogy lesznek, akik megpróbálják majd. Csakhogy ez pont annyira lesz hiteles, mint a válogatottat mentegető olcsó kifogások. A szégyen meg pont annyira ott ég az arcunkon.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 99 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2013. szeptember 08. 22:04
Én 1968-ban (ha jól emlékszem) láttam az utolsó magyar válogatott meccset Mexikóból. Akkor besokalltam. Azóta ez nem probléma az életemben (van elég más - fomtosabb).
Felebarát
2013. szeptember 08. 07:07
http://www.youtube.com/watch?v=JYkCa0lJE8s :D
states
2013. szeptember 08. 06:57
Az most már evidencia, hogy amíg marad az a rendszer, ami ezt az alibibajnokságot működteti, addig semmi változás nem lesz a magyar labdarúgásban. S ami ugyanilyen tragikus, hogy ez az akadémiákra is érvényes, már ott is el van baszva minden, hosszú évek óta működnek, de mondjon már valaki egy nevet, amelyik nemzetközi mércével mérhető. Mindettől függetlenül a mostani állapotokról még az is mindent elmond, hogy Egervári 24 óra elteltével még mindig a helyén van, és olyanokat nyilatkozhat, amilyeneket. Ez is csak nálunk történhet meg.
persephone
2013. szeptember 07. 21:46
Drága Csillagjaim. Biztosan nem elég a fizetésük, rosszak a körülményeik, tésztát kaptak hetek óta, nem volt erejük edzeni............ Meg kell értenünk. Majd megtörölgetjük a nózijukat, bekötjük a cipőcskéiket, megsimogatjuk a buksijukat hogy ne szomorkodjanak és visszaküldjük őket labdázni egy kicsit, hátha jobb kedvre derülnek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!