Áldozatra nem áldozunk

2013. augusztus 20. 16:41

A polgárbarát, szolgáltató államban az áldozat szempontja az első, a polgárai felett uralkodó, macsó államban pedig a megtorlásé.

2013. augusztus 20. 16:41
Révész Sándor
NOL

Nagyon keveseknek tűnt fel az az ügyvéd levelében föltárt vérlázító közöny, amellyel a magyar állam hosszú évek óta cserbenhagyja a túlélő áldozatokat és a hozzátartozóikat. Rendes állam kezét-lábát töri, hogy a pénzben kifejezhetetlen veszteséget enyhítse olyan összeggel, ami legalább az anyagi gondokat távol tartja. A rendes és igazságos megoldás persze az, hogy a bűnelkövető fizet. De ahhoz fizetőképes tettes kell.

Micsoda cinizmus ahhoz a nyilvánvaló képtelenséghez kötni például a Szögi család sorsát, hogy a teljesen nincstelen elkövetőktől behajtsák a már három évvel ezelőtt jogerősen (és teljes joggal) megítélt több tízmillió forintot?! A veszprémi kézilabdások támadóitól volt mit lefoglalni, de az sem fedezi még a bűnügyi költségeket sem. Márpedig az állam az áldozatok elé sorolja magát, míg ő kielégítve nincs, az áldozatnak coki. Érdekes módon a romák elleni sorozatgyilkosságok elkövetői is vagyontalannak találtattak, de ha százmilliós értéket lehetne lefoglalni tőlük, azt is elvinné az állam a bűnügyi költségek fejében.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
freehckr
2013. augusztus 20. 16:57
A legegyszerűbb mindenképp az lenne, ha nem dobálóznátok nagyvonalúan az adófizetők pénzével... Ennek a kártérítésesdinek több oldala is van, illetve több következménye mint amibe ti bele tudnátok gondolni. Egyrészről ha jár kártérítés a cigányok elleni merényletek áldozatai családtagjainak, akkor jár _minden családnak_, amelynek egy vagy több tagja erőszakos bűncselekményben veszítette életét. Másrészről ha az állam egy ilyesféle kártérítés megfizetésével elismeri felelősségét, akkor _nevezze is meg_ a személyi felelősöket a maga részéről, és a megnevezett felelősök által elkövetett mulasztás/szabálysértés/báncselekmény súlya szerint tegye meg a szükséges további lépéseket (elbocsátás, feljelentés, majd bíróság, vagyonelkobzás, és a többi). Az kevés ebben a vitában, hogy kapjanak a cigányok kártérítést vagy ne...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!