Megdöbbentő értekezletekről számolnak be a tanárok

2013. augusztus 29. 15:58

Bár a diákoknak csak jövő héten kezdődik a tanítás, a pedagógusok már ezen a héten értekezletekre járnak az iskolákba.

2013. augusztus 29. 15:58
Prinz Dániel
Átlátszó oktatás

Állítólag egy iskolaigazgatóknak szervezett értekezletről visszaérkezve számoltak be igazgatók több helyen az alábbi költségmegtakarító intézkedések elrendeléséről: Csak életveszélyes helyzetek elhárítására lehet karbantartási munkákat végezni.

  • Mégsem vehetőek fel pedagógiai asszisztensek, csak laboránsok.
  • A továbbiakban nem fizetnek az érettségiztetésért, sőt az érettségi elnökségért is, amit minden iskolában más iskolákból érkezett elnökök végeznek.
  • A KLIK megtiltotta, hogy egy pedagógus két iskolában dolgozzon.
  • Egyik forrásunk iskolájában minimálisan 24 órát kell tanítással tölteni, és megszüntek a különböző jogcímeken, például osztályfőnökségért járó órakedvezmények.

 

Forrásaink szerint a speciális nevelési igényű tanulóknak a saját iskoláikon kívül máshova is fognak foglalkozásokat szervezni, de pár nappal a tanévkezdés előtt nem lehet tudni, hogy hova. Közben állítólag Hoffmann Rózsa közoktatási államtitkár belső értekezleteken »türelmet kér«, míg Sipos Imre helyettes államtitkár Markené Pintér Aranka KLIK-elnöknek küldött levelében szabotázsról beszél. A kormányzat szintén szigorú ellenőrzéseket helyezett kilátásba az iskolákban, és szigorúan fogják venni a 32 órás benntartózkodást is.

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ouroboros
2013. augusztus 29. 22:35
Új időszámítás kezdődik a közoktatásban...
Trükkök Százai...
2013. augusztus 29. 17:20
Perverz dolog Danikát betallózni... Annyira szerencsétlen kis csíra, hogy a legnyomibb kommentelők is ízekre szedik semmi perc alatt. :-/
lutra
2013. augusztus 29. 17:02
Alig 2 éve tudják, hogy megszűnnek az órakedvezmények. Nagyon fontos ám 1 tanárnak 2 iskolában tanítania... Az órákat az igazgató osztja ki, ez helyi kérdés. Okoskodik a kis pöcs.
Necoure Yamakee
2013. augusztus 29. 17:02
Hogy mik vannak Danika? CSak úgy, veletek és az együtt-pm-mszp-DK-LML-mitudoménmégkivel nem egyetetve mer a fenntartó intézkedést hozni? Le vagyunk sújtva. Állítólag.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!