A sportriporter felelőssége

2013. augusztus 12. 11:51

Én nem vagyok szakértő, de úgy képzelem, hogy a riporter dolga kérdéseket feltenni. Olyan hagyományosat, kérdő hangsúllyal a végén.

2013. augusztus 12. 11:51
Németh Csaba
Campusonline

„Ha már sport: miért van az egyébként, hogy a legtöbb sportriporter nem kérdez? A játék utáni kérdések legtöbbször valahogy így hangoznak: »A meccs elején kicsit álmosan kezdtetek, de utána mintha elkaptátok volna a ritmust.« (Pont, nem kérdőjel. Lendül a mikrofon.) Na, ez az a kérdés, amire egy kicsit cinikusabb Kovács II. mindösszesen annyit felelne, hogy: »Szerintem is.« Vagy »Szerintem nem.« Vagy egyszerűen csak nézne és várna, ahogy a meccs nagyobb részében tette az ellenfél tizenhatosának környékén. Mindig ezt a választ várom/remélem az ilyen esetekben, hadd szórakozzon már egy kicsit a néző. Én nem vagyok szakértő, de úgy képzelem, hogy a riporter dolga kérdéseket feltenni. Olyan hagyományosat, kérdő hangsúllyal a végén. Érdemes figyelni, hogy 10 »kérdésből« átlagosan mennyi a valódi kérdőmondat.

Apropó, erről jut eszembe: azt az embert, aki először leírta/kimondta azt a szót, hogy »lenyilatkozta«, tegyük már fel egy jó messzire induló, légkondimentes, pótjegyes gyorsvonatra! Lenyilatkozta? Hogy az egykori gimnáziumi, jó öreg magyar tanárnőnket idézzem: »Le? Hova? A pincébe...?« Na ugye.

Arra már nem is szeretnék különösebben kitérni, hogy egyes kommentátorok mit művelnek közvetítés címén, de hogy némelyikükre nagyon ráférne némi beszéd- és légzésgyakorlat, az tuti. Vagy legalább egy Bús Balázs, aki időnként kontrollálná a teljesen indolkolatlan üvöltözésüket.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
geraz51
2013. szeptember 25. 12:25
Lenyilatkozta,engem ennél is jobban idegesít az ANNAK ÉRDEKÉBEN.Sietek,hogy elérjem a villamost.Sietek annak érdekében,hogy elérjem a villamost.Teljesen feleslegesen használják szinte minden olyan mondatban amelyben meg akarnak indokolni valami tevékenységet.
feketemacska
2013. augusztus 17. 23:07
A riporternek,ha látszani akar.kissé arrogánsnak kell lennie.Valamint elő kell hozakodnia saját véleményével,nem kiváncsi kérdéseket feltenni.Már eleve kész ítélettel kell érkeznie a standra. Jobb,ha lefelejtjük a háttérből lelkesen közvetítő,de nem tolakodó riportert.Kihalóban lévő fajta.
Zokni
2013. augusztus 14. 20:21
"Hat persze ,hogy nincs igazad mar megint!" - írja. Látom, újabb Zokni fan születik. Amikor már végképp nincs ötletük, akkor kezdenek beszólni már a semleges témák esetén is.
Zotya
2013. augusztus 14. 20:20
Az asszisztenst asszisztensnek hívják egy ideje. A partjelző ugyanis mást jelent(ett). Tessen utánaolvasni, amiről írni tetszik...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!