Soros a spájzban

2013. augusztus 19. 10:27

A valósággal való viszonyt tágan értelmező Heti Válasz siránkozása akkor lenne hiteles, ha megemlékezne arról, hogyan kurvította el a kormány a jobbos kötődésű civil szervezeteket.

2013. augusztus 19. 10:27
Molnár Richárd
Népszava

„Soros György is tévedhet. Nem volt a legjobb húzása például ösztöndíjat fizetni a nyolcvanas évek végén több pelyhedző állú fiatalembernek, akikből az egyik KISZ-titkár volt, a másiknak pedig az állampárt intézménye volt az első munkahelye, akik aztán mégis elhitették ország-világgal, hogy bizony ők kergették ki a szovjeteket, és hogy ők mekkora demokraták meg liberálisok. Egy amerikai milliárdos azonban, egy csomó felesleges pénzzel a bankszámláin, szükségszerűen nem értheti meg teljesen a Lajtától keletre működő dzsungelpolitikát, ezért marad neki a naiv tenniakarás, a demokratikus küldetéstudat. Soros beleszaladt például az ukrán ellenzék támogatásába 2004-ben, majd végignézhette, ahogy a narancsos forradalom két vezére, Juscsenko és Timosenko politikailag kinyírja egymást, és visszasegíti a hatalomba az oligarchákat. Pénzelte Grúziában a Sevarnadze ellen lázadó Szakasvilit és táborát, akik aztán a demokrácia és a piacgazdaság építése helyett fontosabbnak tartottak az Oroszországgal való háborút, és az ország szétlopását.

Nem tudhatom, hogy Soros most is téved-e, amikor Bajnai Gordon értelmiségi hátországát, vagy éppen Mutyifölde korrupciós ügyeire vadászó Átlátszó portált támogatja. Abban viszont biztos vagyok, hogy a valósággal való viszonyt tágan értelmező Heti Válasz siránkozása akkor lenne igazán hiteles, ha megemlékezne arról, hogyan kurvította el a kormány a jobbos kötődésű civil szervezeteket, és hogyan szárította ki a független szellemi műhelyek és jogvédők anyagi forrásait. És eközben hogyan tömi ki a Fidesz az adófizetők pénzéből a neki kedves, határon túli magyar szervezeteket, pártokat.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Monkey4you
2013. augusztus 20. 20:42
Génhibás!!!
kjkj945
2013. augusztus 20. 18:30
Nyilatkozat Alulírottak, a Soros Alapítvány kurátorai, tájékoztatjuk az érdeklődő nyilvánosságot arról, hogy Soros György 2004-ben kifejezett óhajának megfelelően az Alapítvány tevékenységét fokozatosan felszámoltuk, irodáját megszüntettük, eszközeit a hasonló területen működő alapítványoknak ajándékoztuk, iratait és emlékeit az OSA archívumában biztonságba helyeztük. Az Alapítvány honlapja korábbi programjait az elért eredményeket továbbiakban is megjeleníti. Munkánkat elvégezvén kurátori funkciónkról 2007 decemberében lemondtunk. Budapest, 2007. december 20. Halpern László elnök Csongor Anna kurátor Nagy Boldizsár kurátor
Oscar Rionavelli
2013. augusztus 20. 18:23
Ezek úgy képzelik, hogy Soros ott ül a kb. 1500-2000 vállalkozása minden igazgatósági ülésén, és dönt minden egyes fillérről. Szerintem azt sem nagyon tudja, hogy van alapítványa, de azzal végképp nem törődik, hogy az alapítvány kuratóriuma mit csinál. Soros bedönti a Japán tőzsdét, felvásárolja Argentína 1/4-ét. Aligha foglalkozik piti dolgokkal.
balbako_
2013. augusztus 19. 14:24
Sírás a régi szép időkért amikor a Népszavát pénzelte a kormány....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!