Fellegi Tamás most éppen zsidóként érzi otthon magát Magyarországon

2013. augusztus 08. 11:15

Nekem úgy tűnik, hogy Fellegi úr „ál-zsidóként” tanúskodott, trükközött a kongresszusi kihallgatáson.

2013. augusztus 08. 11:15
Lázár György
Amerikai Népszava

„Fellegi februárban Washingtonban járt, ahol Chris Smith republikánus képviselő, a kongresszus Emberi Jogok albizottságának társelnöke meghallgatásán vett részt.  A cél az volt, hogy az amerikai publikum elfogulatlan forrásból tájékozódjon a magyar antiszemitizmusról, és egy olyan zsidó vallást gyakorló magyar állampolgárt hallgassanak meg, aki rendszeresen résztvesz a közösség életében, gyakorolja a hitet, betartja a vallás törvényeit, és gyerekeit is zsidóként neveli. (...)

Dehát mitől is „zsidó” Fellegi Tamás? Már megbocsássanak az indiszkrét kérdésért… Körül van metélve? Melyik zsinagógában gyakorolja hitét? Ki a rabbija? És hogyan neveli gyerekeit a zsidó hitre?

Utánanéztem a dolognak. Egy 1982-es magyar rendőrségi jelentés szerint Fellegi »kikeresztelkedett családban nőtt fel«. Hmm.., ha kikeresztelkedett, akkor hogyan lehet »zsidó«?  Egy másik hivatkozás szerint Dávid csillagot láttak a nyakában. Aha! Szóval a szemfüles milliárdos, egy dávidcsillagos láncot biggyesztett a nyakába, és az már elegendő ahhoz, hogy az amerikai kongresszusban zsidóként regéljen arról, hogy a Fidesz az antiszemitizmus elleni harc zászlóvivője.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 93 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Thomas Müller
2013. augusztus 08. 20:50
Lassan ott tartunk, hogy a kommunista zsidók nácizzák, fasisztázzák a hatalmon lévő nemzeti zsidókat, akik meg Horthy-szobrokat állítgatnak, miközben az ország neve Magyarország.
atila68
2013. augusztus 08. 14:52
Lázár György ön egy bunkó! Nem kicsit!
Text adósság
2013. augusztus 08. 14:06
"Nekem úgy tűnik, hogy Fellegi úr „ál-zsidóként” tanúskodott, trükközött a kongresszusi kihallgatáson." Nem meghallgatás volt? Szerintem te meg egy ál-antiszemita vagy Lazás! Nekem meg úgy tűnik, hogy valahol még létezik egy icike-picike darab Szovjetunió és ott nyomják az Amerikai Népszava fedőnevű Pravdát Lázárral együtt! Prutty!
kuwiq
2013. augusztus 08. 14:03
Ez a zsidó identitás olyan, mint a kvantummechanikában az egyszeri részecske, hol hullámként, hol részecskeként működik, a megfigyelőtől függően. Hol az a zsidó, aki zsidó vallású, hol meg az, aki annak születik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!