Quo Vadis, HaHa?

2013. augusztus 22. 16:15

Alapköveteléseink voltak, nem trécselni jöttünk a hatalommal, hanem nyomást gyakorolni rá.

2013. augusztus 22. 16:15
Kocsis Árpád
Hallgatói Hálózat blogja

„A HaHa továbbra is (régi rossz beidegződés) a kormánnyal és a hatalmon lévő politikusokkal foglalkozik. Pedig ha »leváltottuk őket« és a közvetlen demokráciát állítottuk a képviseleti demokrácia mellé (fölé?, helyébe?, vis-à-vis?), akkor mi dolgunk a hatalommal és mi dolgunk ezekkel az emberekkel? Alapköveteléseink voltak, nem trécselni jöttünk a hatalommal, hanem nyomást gyakorolni rá. Ha a társadalom szélére állítást a kormánypárti médiának nem sikerült véghezvinnie (»lázongó Bajnai-anarchisták!«), akkor majd az ellenzéki megteszi (»nácibarát csőcselék!«).

Magyarországon két lehetőséged van, de »az a másik« is eleve az ördögtől való. És sósabbak itt a könnyek is, pedig tennivaló ismét akad. A Hallgatói Hálózat szeptembertől a tevékenyebbé válásának 2. esztendejébe lép. Olyan kérdésekre szükséges sürgősen választ találnia, mint hogy hogyan biztosítsa az ellenálló egyetemista utánpótlást? (nagy reményeket fűzünk a KiHa-hoz); hogyan biztosítsa a diákellenállás állandóságát? (hogy ne legyenek hullámvölgyek, mint Szerbiában vagy Horvátországban, ahol évek óta hallgat a diákság); sikerül-e felvenni a kapcsolatot más elégedetlenkedő társadalmi csoportokkal, hogy ez ne az »anything goes« (Medve) politikáját, hanem az ellenállás frontjának szélesítését jelentse?; a jövő évi parlamenti választások alkalmával milyen politikát képviselünk?; hogy a belső ideológiai ellentéteket és a szerkezeti kérdéseket ne említsük újra...”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
magnamater
2013. augusztus 22. 19:10
Hová megy a HAHA? Ahová Soros keresztapa parancsolja!
kjkj945
2013. augusztus 22. 19:07
Hüha haha!
Zsolt75
2013. augusztus 22. 17:07
Mire mennénk ebben a csökött diktatúrában ilyen "Rózsát a Dunába" meg "Égjen a város" típusú demokraták nélkül...
bsandor
2013. augusztus 22. 17:06
kijöttetek a kocsmából.... hivjátok Tibort is,és nem kivánom merre menjetek,a szüleitek miatt...jahhh,néha egy fodrász növeli a Gdpt
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!