Ma sem járunk a végére

2013. augusztus 16. 14:47

A következmények nélküli ország alkalmat adott a rendszerváltás utáni egyik belügyminiszternek, hogy hivatalos iratban cáfolja, hogy az AVH-nál fizikai bántalmazás folyt.

2013. augusztus 16. 14:47
Boros Imre
Magyar Hírlap

„A következmények nélküli ország alkalmat adott a rendszerváltás utáni egyik belügyminiszternek, hogy hivatalos iratban cáfolja, hogy az AVH-nál fizikai bántalmazás folyt. Minden ilyen következménynélküliségnek nagyon hosszú az árnyéka, ami alatt még nagyon sokan hűsölnek. A következményekkel nem fenyegetett bűnelkövetők aztán könnyű szerrel hárítják át saját bűneiket másokra. Legújabb példa erre a devizahitelügy. Ma már terjedőfélben van a nézet, hogy ezért a katasztró­fáért éppen a mai kormány a felelős, hiszen az ügy már akkor elkezdődött, amikor a mai kormányfő által székbe juttatott ember volt a jegybank elnöke.

A magvasabb következménynélküliségek felsorolására nem vállalkoznék, csupán néhány fontosabb esetet említek, utalok a következménynélküliségek valós és lehetséges következményeire. Nem készült el az állam tulajdonosi vagyonmérlege a rendszerváltáskor, sem darabszámra, az értékek számbavétele meg főként nem. Így fogtak a rendszerváltók a magánosításhoz. Az eredmény már jól kitapintható. Az állam vagyona szőrén-szálán nyom nélkül eltűnt. A vagyon helyét a negatív vagyon, az adósság vette át. Nem érdekel bennünket, hogy ez miként történhetett meg. Sűrű homály fedi a jegybanktörténetet. Nincs válasz arra, hogy miért telepített a jegybank már a nyolcvanas években bel- és külföldre értékmilliárdokat elszívó, külföldi tulajdonú bankokat, majd a jegybankban az állam terhére konszolidálandó veszteségeket.

Kérdés nem merül fel az ügyben, miként lehetséges, hogy más jegybankok a válságban a vezető kamatot messze az infláció alatt tartották, de Simor az utolsó percig nem engedett a hét százalékból. Jutalmul elkezdheti áldásos tevékenységét az EBRD-ben. Senkit nem érdekel, hogy az 1994–95-ben friss tőkével ellátott hazai bankokat miért adták bagóért kiválasztott külföldi tulajdonosok kezébe, akik most a devizahitel-kórságot rázúdították a hazai háztartásokra, kis- és közepes vállalkozásokra.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. augusztus 16. 19:28
Ki is ez a boros imre?Az MNB egykori párttitkára,Fekete et.legendás seggnyalója,aki már a nemzeti bankban is sikkasztott a dolgozói lakásépítési pénzekből,/pártfegyelmivel megúszta/,máig tisztázatlan,hogy mekkora kár érte az államot a VW-ügyletei kapcsán,3/2-es ügynök, és ez a szarházi osztja az észt 2013-ban!!??Elképesztő!!!
kuwiq
2013. augusztus 16. 19:24
Lehet és kéne mindezt firtatni. A felelősség kérdése persze már elévült....
=nessuno=
2013. augusztus 16. 16:46
Hogy ennek az embebernek jobboldalon megfelel a pedigréje.....:(( http://hu.wikipedia.org/wiki/Boros_Imre Szégyen, hogy valaki komolyan veszi az Ügynökelvtársat!!!
tas0125
2013. augusztus 16. 16:40
"@gubenc Érdekes hogy a fidesz 3 és fél évnyi kormányzás után egyre többet foglalkozik a 2010 előtti gazdasággal." Vajon miért? Hát azért, mert nem "nyócra, hanem 18-ra vágott vissza minket. Majdnem Hellas sorsára jutottunk. Még egy félév, mit félév G.ország két hónap alatt 20 mrd-ról 110 mrd-ra röpült. Aztán fuccs a földnek, fuccs a víznek. Te barázda mentes, síma agyú.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!