A (társadalmi) összefogás jelentőségéről

2013. augusztus 15. 10:17

Egy közelgő esemény kapcsán sokadjára kellett szembesülnöm azzal a kétségbeejtő érzéssel, hogy emberként mennyire tehetetlennek érzem magam, ha olyan társadalmi problémákkal szembesülök, mint például az elszegényedés.

2013. augusztus 15. 10:17
Babinszki Kata
Hallgatói Hálózat blog

A probléma gyökerét talán sokkal inkább az jelenti, hogy a képviselők nincsenek tisztában szavazóik szükségleteivel és érdekeivel, vagy csak közönyösek olyan jelenségekkel szemben, amelyeknek hatásával nem szembesülnek mindennapjaikban. Üres kampányígéreteket igyekszenek megvalósítani, mert ha ennyi elegendő az újra megválasztásukhoz, munkájuk és életszínvonaluk megtartásához, egyszerűen nincsen jobb esetben energiájuk, kevésbé szerencsés esetben pedig motivációjuk arra, hogy megismerjék azt a társadalmi valóságot, ami intézkedéseik kapcsán rengeteg ember számára élhetetlenné vált. Teszik mindezt azzal a szent meggyőződéssel, hogy egy képzeletbeli entitás, a nemzet érdeke szerintük így kívánja. A szükségszerűen egyoldalú, manipulatív politikai kommunikáció kártékony hatását valamennyien érezhetjük a bőrünkön. A mindenkori hatalom óriásplakátokon, kopogtató cédulákon, nagy nyilvánosság előtt megtartott beszédekben szuggerálja bele a választókba, hogy mit kell gondolniuk, mire vágyjanak és kit tekintsenek ellenségnek. Leveszi annak a terhét vállainkról, hogy saját véleményünk és gondolataink legyenek. Szükségszerűen ilyen, hiszen ennek köszönheti a 2/3-os többséget, a Békemenetet - és ne áltassuk magunkat, valójában a választók számára is ez volt a legkényelmesebb. A társadalom a hallgatással, a tűréssel tovább erősíti azokat a folyamatokat, amelyeknek eredményei között a számtalan üdvözlendő mellett ott vannak az egyértelműen tűrhetetlenek is.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. augusztus 15. 15:24
(társadalmi) összefogás haha majd a 4 milla létminimun alatti összefog?? a kedvedért??? bab kata te hol is élsz?? Tudod mi a valóság??
OberEnnsinnen
2013. augusztus 15. 15:05
Kata! Az a helyzet, a szegénység elkerülésének első pontja: 1. Adj esélyt gyermekednek! Ezért 18 éves kor alatt ne, - lehetőleg semmiképpen ne - kerülj abba a helyzetbe, hogy szülnöd kelljen. 2. Majdnem ennyire fontos, ha szülni akarsz, biztosítsd gyermeked felneveléséhez - szakmával, diplomával - azaz munkahellyel, vállalkozással a neveléséhez szükséges erőt, az anyagiakat illetően is, a lelki erő mellett. 3. Ha van felesleged, támogasd az elesetteket. Nem kell élőlánc. AZ ÉLŐLÁNC MAGA A PROBLÉMA RÉSZE! Azért, mert azt sugallja, sok kiforratlan felé: Íme, a megoldás, az élőlánc. Ezzel a hamissággal maga az élőlánc teremti újra és újra a szegénységet. És Kata! Ezt így maga a nagyhatalmú Soros úr nem fogja megoldani. Küldhet élőláncváltozatokra sokszor 500 millió forintokat nújorkból. Mert minél többet költ ő - Soros és a Sorosok - a szegénység elleni élőláncokra - annál nagyobb lesz a szegénység, annál több szegény gyermek születik.
polnemkor
2013. augusztus 15. 13:57
"egy képzeletbeli entitás, a nemzet": elmész te a ...-ba kisanyám! Mondd ezt például Izraelben! Addig pedig, samíg köztünk élsz, tanuld meg ezt a két sort: "Négy szócskát üzenek, vésd jól kebeledbe, s fiadnak hagyd örökűl ha kihúnysz: A haza minden előtt."
gubenc
2013. augusztus 15. 13:41
Petőfi Sándor A MAGYAR NEMES Őseimnek véres kardja Fogason függ, rozsda marja, Rozsda marja, nem ragyog. Én magyar nemes vagyok! Munkátlanság csak az élet. Van életem, mert henyélek. A paraszté a dolog. Én magyar nemes vagyok! Jól készítsd, paraszt, az útat, Mert hisz a te lovad vontat. Csak nem járhatok gyalog. Én magyar nemes vagyok! Tán a tudománynak éljek? A tudósok mind szegények. Nem irok, nem olvasok. Én magyar nemes vagyok! Van, igaz, egy tudományom, Ebben párom ritkán látom: Enni, inni jól tudok. Én magyar nemes vagyok! Milyen jó, hogy nem adózok. Gazdaságom van, de nem sok, S van adósságom, de sok. Én magyar nemes vagyok! Mit törődöm a hazával? A hazának száz bajával? Majd elmulnak a bajok. Én magyar nemes vagyok! Ősi joggal, ősi házban Éltemet ha elpipáztam: Mennybe visznek angyalok. Én magyar nemes vagyok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!