Hol is az a két pofon?

2013. augusztus 27. 08:54

A Fidesz ma már úgy látja, nagy szüksége lesz jövőre a szélsőjobboldali szavazatokra, tehát azoknak is udvarolni próbál, akiktől immár a rendezvényen magát nem képviseltető Jobbik is igyekszik távolságot tartani.

2013. augusztus 27. 08:54
Arató Gergely
Demokratikus Koalíció

„A legitim erőszak állami monopóliumának csorbítása alkotmányosan elfogadhatatlan, a félelemkeltés mechanizmusa pedig önmagában is alkalmas lehet mások jogainak megsértésére, csakúgy mint a külső megnyilvánulások – hangsúlyozta a Magyar Gárda föloszlatását elrendelő, minden fellebbviteli  fórumon jóváhagyott bírói ítélet indokolása.

Ez az indokolás a gárda utódszervezeteire is megáll, e szélsőjobboldali félkatonai szervezetek mégis Orbán Viktor rendőrségének fölvezetésével és asszisztenciájával vonulhattak föl és tarthatták meg rendezvényüket vasárnap a fővárosban. 

Hol van már Orbán választás előtti fogadkozása, miszerint kormánya a nácikat két pofonnal fogja hazazavarni? A Fidesz ma már úgy látja, nagy szüksége lesz jövőre a szélsőjobboldali szavazatokra, tehát azoknak is udvarolni próbál, akiktől immár a rendezvényen magát nem képviseltető Jobbik is igyekszik távolságot tartani. Kubatov Gábor, az FTC elnöke is inkább levelezésbe bocsátkozik házi nyilasaival, mint hogy kitiltaná őket a stadionból. 

A Demokratikus Koalíció fölháborodottan tiltakozik a nácikkal kollaboráló kormány magatartása ellen, amellyel Budapestet is szégyenbe hozta: az Európai Unióban ma a magyar főváros az egyetlen, ahol egy ilyen rendezvényt nemcsak akadálytalanul, de a hatóságok készséges közreműködésével lehet megtartani. A jövőre hivatalba lépő demokratikus kormánynak a leghatározottabban kell föllépnie ez ellen a gyalázat ellen.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 52 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MacElek
2013. augusztus 27. 12:23
Orbán Viktornak csak Vona Gáborral együtt van kétharmadnyi lájkja a fészbukon. De az úgy pont annyi, ha a többi meg Gyurcsány, Bajnai és Mesterházy. Számolni azért csak tud.
berzsian56
2013. augusztus 27. 11:53
Nincs elég bajunk a nácikokkal, még ráadásul itt vannak legalább hússzor annyian a holokauszttagadók.MOst még az amcsi barátaik sem álltak mellénk, amikor MÁV-ot is feljelentettük. Bukta van tesókáim. Megpofozni mindenkit aki velünk szembe mer szállni , csak úgy toleránsan, a másság tiszteletének jegyében. Hát hiába mószeroljuk, jelentgetjük fel ezt a kis semmi országot, minden létező fórumon, hiába íratjuk lejárató cikkek százait a mieinkkel komoly befolyásos nyugati lapokban, ezek rá se rántanak. Lassan már le se szarnak minket. Hát mi lesz így velünk Bástya elvtárs?
mustarharmas
2013. augusztus 27. 11:49
Bárcsak neked adnának.... Persze a btk-s liezonod után...
kuwiq
2013. augusztus 27. 11:41
Ez meg melyik kő alól mászott elő? És főleg: minek?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!