Tóta W. Árpád felvilágosítása

2013. július 16. 11:03

Tóta W. szépen általánosítva ostobázza le a fideszes választópolgárt.

2013. július 16. 11:03
Szolomayer Balázs
KerDem blog

„Vegyük szemügyre részletesebben Tóta W. érvrendszerét. Nehéz elmenni amellett, hogy a hvg újságírója a fideszességet »népbetegségnek« minősíti, amely »gyógyítható«. Ha valami keményebb ballib közíró lennék, akkor azonnal nácizmust és kőkemény kirekesztést kiáltanék. De mivel nem vagyok, így csak mellékesként jegyzem meg: érdekes… Továbbmenve, tudom hogy egészen hihetetlen, de Tóta W. pontosan megfogalmazza, hogy mi is a probléma a modern tömegdemokráciával: a demagógia. Persze Tóta W. szépen általánosítva ostobázza le a fideszes választópolgárt. De vajon mi lenne a megoldás? Esetleg a Tóta W. szerint ezeket a választókat, akik »sötét ostobaság” által »fertőzöttek«, ki kellene zárni a választók közül? Vissza kellene állítani a cenzusos választást? Nem, egyszerűen arról van szó, hogy azért »tudattalanok«, mert »szociálizációs oka van hátrányosságuknak«, mivel – és itt jön a lényeg – »információ- és kíváncsisághiányban« szenvednek. Ez az érvelés azért is különösen érdekes, mert a ballib írósereg kedvenc topikját cáfolja: »a politika beférkőzött a családokba, a munkahelyre, a templomokba…« és így tovább, és ugye megmételyezett mindent. Most akkor döntsük már el, hogy az emberek túl sokat foglalkoznak politikával, vagy túlságosan keveset?! Gondolom az lehet a gondolat feloldása, hogy túl sokat, csak éppen túl keveset értenek belőle, mivel »ostobák«. Nagy szerencséje van azonban a magyar népnek, hogy van neki egy Tóta W. Árpádja, aki mindig elmagyarázza az »ostobának«, hogy mit hogyan is kell gondolni és látni, mivel sajnos ezek az emberek nem érettek a demokráciára.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 124 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. július 17. 09:13
Tóta W már nem változik. Megmosolyogtató ripacs marad örökre.
Rabonban
2013. július 17. 08:48
Tóta W-nek van nagy szerencséje, hogy az érintett tömegek nem olvassák förmedvényeit. Másrészt megkérdezném Tovarest, ha balos hűbéres követi el, akkor a gyűlöletbeszéd már nem gyűlöletbeszéd?
parafin
2013. július 16. 23:23
Azért a Tóta W. cikkben olvasható Márai-idézet elgondolkodtató, nem, drága kerdem barátaim. Valaha kötelező irodalom volt a Fidesz-képzőben, amikor budai polgárul kellett tanulni. Amikor még Deutch majd Für Tamás egy mondatban háromszor is ki tudta mondani azt, hogy polgári. “Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a »jobboldaliság« címkéjével ismert különös valamit; a tudatot, hogy ő mint »keresztény magyar ember«, előjogokkal élhet e világban...” (Márai Sándor)
=nessuno=
2013. július 16. 23:09
Gyenge.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!