A magyar hős

2013. július 28. 17:14

Vlagyimir Putyin pontosan tudja, mi kell az egyszerű orosz embernek. Orbán Viktor is pontosan tudja, mi kell az egyszerű magyar embernek.

2013. július 28. 17:14
Nagy Iván Zsolt
Új Szó

„Vlagyimir Putyin pontosan tudja, mi kell az egyszerű orosz embernek. Atyuska, aki vezeti, de nem ám csak szóval, hanem látványosan: olyan, aki meztelen felsőtesttel ül a tóparton, jegesmedvét öl, lovagol, a tengerben ókori kincseket talál búvárkodva, ha meg úgy alakul, akkor kiáll a tatamira és világbajnokokat győz le dzsúdóban.

Orbán Viktor is pontosan tudja, mi kell az egyszerű magyar embernek. Atyuska, aki nemcsak vezeti, hanem büszkeségvágyát is kielégíti. Csapja be, ha másképpen nem megy, de a büszkeség, az legyen ám meg! És a nép mindezt meg is kapja. Meg még valamit: ellenségképet, amely fölött fröcsöghet, irigykedhet, káromkodhat, mellé pedig kormányzati maszlagot, amelyre gondolva elégedetten dőlhet hátra, és érezheti megint pár pillanatra boldognak magát, hiszen van atyuska és mintha lenne győzelem is. És nem csak úszó világbajnokságot szerez.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 128 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
saddlenode
2013. július 29. 00:25
ez OK, babe, csak az a baj, hogy ha a "hősök" alatt még mindig kicsit stabilabb a gazdasági helyzet, mint az ún. "demokratikus" erők regnálása alatt, akkor nem feltétlenül irracionális viselkedés a zemberek részéről a szotyizó-vadászó bunkókat hatalomban tartani inkább.
1120
2013. július 29. 00:15
Van az Orbán...a többi néma csend. Ez fáj odaát! Nem kicsit. Minden balfék pontosan tudja, hogy Orbán a 2014-es választásokat hozni fogja - ha nem is kétharmaddal...
1120
2013. július 29. 00:06
Bugár csicska.
states
2013. július 28. 21:36
A baloldal lassan 20 éve szórja átkait Orbánra, azóta mióta nem volt hajlandó bebújni Horn Gyula pufajkája alá, és a saját útját járja. Nagyon frusztráló lehet, hiába döfködik az Orbán-vudut, a miniszterelnök a magyar politika messze az egyetlen meghatározó alakja, miközben a baloldal képtelen felmutatni a rendszerváltás óta egyetlen említésre méltó politikai vezetőt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!