A Magyar Nemzet leleplezi a zöldnek álcázott liberálisokat

2013. július 12. 15:00

Lehet, Tőkést elfelejtette értesíteni a Fidesz, hogy a Tavares-jelentést fogja megünnepelni idei Zöld Nyári Egyetemen.

2013. július 12. 15:00
Lakner Dávid
Alternatíva

A Magyar Nemzet mai számában Buzna Viktor, a liberális összeesküvések nagy kedvelője lerántotta a leplet a 6. Zöld Nyári Egyetemről. A fesztivál esetében Buzna szerint a „zöld” jelző igazából csak álca, és „valójában Európa liberális politikai erőinek egyik legnagyobb találkozóját szervezik Magyarországon”. Minderre pedig elsődlegesen abból következtetett az újságíró, hogy a rendezvény támogatói között megtalálta Rui Tavares nevét is. Hogy nehogy zavar legyen az erőben, azt természetesen már nem tette hozzá a szerző, hogy Tavares egy zöldpárti politikus.

Ahogy a fesztivál múltjáról se nagyon beszél Buzna, pedig már hatodik alkalommal kerül megrendezésre az eddig Ökopolitikai Nyári Egyetem név alatt futó tábor. Ugyan megemlíti, hogy a Bajnai-körből szinte kizárólag PM-es politikusok vannak a szervezők között, de hozzáteszi rögtön, hogy felbukkan Gulyás Márton neve is, „aki hangos kormányellenes kirohanásairól vált közismertté”. Hát igen: csak azért amellett se menjünk el szó nélkül, hogy Gulyás már tavaly is ott volt a nyári egyetemen.

Ahogy Vitézy Dávid, Kovács Gergő, Bodoky Tamás és Ángyán József is. Vagy akkor még nem Európa liberálisainak zöldre festett találkozójáról volt szó? Pedig tavaly is szóba kerültek nem konkrétan az ökopolitika tárgykörébe tartozó témák is – miként 2010-ben szintúgy, amikor magam is ellátogattam a nyári egyetemre. Szó volt fenntartható fejlődésről, voltak workshopok, meg minden, ami egy ilyen tábor esetében felmerülhet.

Való igaz: azóta szakadt az LMP, és úgy tűnik, a PM-közeli arcok viszik tovább a nyári egyetemet. Hogy esetükben csak álca lenne a „zöld” jelző, hogy valójában csak liberális összeesküvők lennének: ez a vád már 2010-ben is unalmas volt, amikor sokan az LMP-t az SZDSZ reinkarnációjaként akarták elképzelni. Mindezt pusztán azért, mert a bevett sémáktól az egyszeri választópolgár nem tud elszakadni, és olyan alapvető dolgok értelmezése sem megy neki, mint egy politikai program.

Frissítés: Azóta a Fidesznek is sikerült reagálnia, megróván az Együtt-PM-eseket, amiért közösen fesztiváloznak Rui Tavares-sel „az európai liberálisok Magyarországra tervezett fesztiválján”. Nos, Hoppál Péter szóvivőnek nem is kellene olyan messzire mennie a kritikával: a fesztiválon ugyanis a hírek szerint ott lesz Tőkés László is, „aki ökonómia-autonómia témában lesz beszélgetőpartnerünk”. Lehet, Tőkést elfelejtette értesíteni a Fidesz, hogy a Tavares-jelentést fogja megünnepelni azzal, hogy ökonómia-autonómia kérdésekben megnyilvánul az idei Zöld Nyári Egyetemen.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bunny Munro
2013. július 23. 15:04
barmok
Google
2013. július 15. 13:31
Zöld Büszkeség Napja - fővendég Rui Tavares, 2011-ig elvtárs. Miért vörös ez a kék szilva? Mert még zöld.
C.Dömötör
2013. július 15. 13:29
A zöld nem véletlenül egy álcázó szin. A zöld alatt majdnem mindig vörös van. Ha megnézzük honnan jöttek a német zöldek például, akkor ez teljesen egyértelmü. Volt trockisták,maoisták, és persze kommunisták, ne is beszéljünk a különbözö harci egységekröl. A zöldek veszélyesebbek mint a kommunisták, mert azok ideje egyértelmüen lejárt, de a zöldek a kamu természetvédelmükkel sok rokonszenvezöt találtak. S milyen mimikriük van! Csak két példa; Joschka Fischer, és Daniel Cohn-Bendit.
nyugalmazott tanár
2013. július 15. 13:29
Ez a Lakner gyerek lelkes fényezője Bajnainak és a liberális szatelitszervezeteknek. Szívesen gúnyolódik mindenkin, aki az övétől eltérő módon látja a világot. Soha senki nem nevezte liberális összeesküvőknek az LMP-t, annál inkább leplezték le önmagukat, amikor jelentős részük összeborult a lúdasmutyival. Ami pedig a Bajnai különítményt illeti, azokról több alkalommal kiderült már, hogy egy militáns viselkedésre kiképzett társaság, akiknek azt a feladatot szánják a futtatóik, hogy támadják a magyar demokrácia intézményrendszerét és amikor jogellenes cselekedeteikkel magukra húzzák az igazságszolgáltatást, akkor majd a jogállamiságot és a törvényességet aláásva előjön az erre alapozott hazug vádaskodás, vagdalkozás. Ugyanezt a trükköt alkalmazzák Gyurcsányi és Vadaiék is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!