Brüsszeli dühöngés: fizetnek a szélsőségeseknek

2013. július 12. 13:16

2014-ben köszönnek le jelenleg még betöltött posztjukról az egykor oly elkötelezett titkárok és az immár elmackósodott munkásőrök.

2013. július 12. 13:16
Kovács G. Tibor
Gondola

„Mögöttes közmegegyezés formálódik a közélet megtisztításának ügyében: várhatólag 2014-ben köszönnek le jelenleg még betöltött posztjukról az egykor oly elkötelezett titkárok és az immár elmackósodott munkásőrök.

A rendszerváltozás személyileg is beteljesedik.

Jelentős társadalmi áldozatokkal járt az utóvédharcok bársonyossága. Az ország állapota keservesen jelzi, hogy a taposóaknák még felrobbanás nélkül is lassították a demokratizálódást, a gazdasági épülést.

Borús veszteséget szenvedett a társadalom a 23 »békeévben«.

Rég ideje, hogy nyugalomba vonuljanak a III/III-as tevékenykedők, az egykor oly elkötelezett titkárok, az elmackósodott munkásőrök. Megérdemelt nyugállományba – tehetjük hozzá, hiszen tevékenységük egy része minden bizonnyal hasznos (is) volt.

Amellett, hogy – sajnos – temérdek kárt okoztak. Még 1990 után is.

Természetesen kifogástalan emberek is éltek a szorgos titkárok és a mára elmackósodott munkásőrök között. Lehet elfogadható mentségük a zsarolással III/III-as tevékenységre kényszerített állampolgároknak is: azóta hasznos polgáraivá válhattak a demokráciának.

A demokrácia élharcosaivá azonban nem.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. július 12. 18:14
Nem tudom honnan veszi Kovács G., hogy 2014-ben megtisztulna az ország?
Bunny Munro
2013. július 12. 15:46
ez miféle delíriumban készülhetett?
Ouroboros
2013. július 12. 15:05
Ez mi a bánatos kékeresről beszél?
pedroamigo
2013. július 12. 14:05
A szokásos fele sem igaz széljobb para...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!