a 4K! és a nyugdíjasok ingyenes utazása

2013. július 17. 17:55

Az egyik társadalmi réteg szembeállítása egy másikkal az egyik legdurvább folyamat, amit egy társadalomban katalizálni lehet.

2013. július 17. 17:55
equally
demokratikus aspektus

„Az egyik társadalmi réteg szembeállítása egy másikkal az egyik legdurvább folyamat, amit egy társadalomban katalizálni lehet. Világos, hogy a 4K kevés nyugdíjas szavazót fog szerezni, ezzel együtt egy baloldali párttól nem tudjuk elfogadni, hogy ilyet művel.

Miért szembeállítás?

Mert először is »a nyugdíjasok« ingyenes utazását káros jelenségnek tekinti, tehát nem úgy utal arra, hogy »a diákok
« kapjanak valamiféle kedvezményt, hiszen például a másik keresettel nem rendelkező réteg, »a nyugdíjasok« esetén is van rá példa, hanem azt mondja, hogy ez »a Horn kormány káros öröksége«, valamint, hogy a nyugdíjasok az MSZP »szent tehenei«, plusz, hogy hozzá kell nyúlni ehhez a tabuhoz.

Mármost, ezek után, ezek fényében hogyan fog tekinteni egy diák egy »nyugdíjasra«?

Plusz, ezek után hogyan fog tekinteni egy nyugdíjas egy diákra?

Miért neoliberális ez a bepróbálkozás?

Mert egy szociális kedvezményhez akar hozzányúlni, ami eléggé szépen van bebetonozva egyfajta társadalmi konszenzusba.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Berecskereki
2013. július 18. 05:36
Majd jön a Bajnai kormány és ahogy 2009-ben úgy 2014-től megoldja, hogy mindenki ráfizessen, mint a Hajdú-Bét beszállítók, meg a szerinte 10 milliárdot bukó Wallis. "2009-ben az egy ellátottra jutó havi nominál összeg (83 393 Ft) 1,1%-kal, reálértéken 5,7%-kal volt kevesebb az egy évvel korábbinál. Abban az évben a 3,1%-os általános nyugdíjemelés mértékét 1,9%-os csökkenésre változtatta a 13. havi nyugdíjak fokozatos megszüntetésének hatása. A folyamat 2010-ben fejeződött be, amikor éves szinten 4,7%-os általános nyugdíjemelés volt érvényben, ami a 13. havi nyugdíjak megszüntetésének következtében mindössze 1,6%-osra zsugorodott.2010-ben az egy ellátottra jutó nyugdíj nominál összege (86 361 Ft) 3,6%-kal emelkedett, de a nyugdíjasokra számított fogyasztói árindex 4,5%-os emelkedése mellett a nyugdíjak, járadékok reálértéke 0,9%-kal csökkent." Forrás: http://www.ksh.hu/docs/hun/xftp/idoszaki/regiok/orsz/nyugdij/nyugdij11.pdf Majd jön a Bajnai kormány és ahogy 2009-ben úgy 2014-től megoldja, hogy mindenki ráfizessen, mint a Hajdú-Bét beszállítók, meg a szerinte 10 milliárdot bukó Wallis.
Text adósság
2013. július 18. 05:24
"Sokkal tisztább lenne eldönteni mennyit ér a nyugdíjasok utazási kedvezménye, és utána odaadni nekik pénzben. Így mindkét oldal (aki kapja és aki adja) sokkal tisztábban látná miről is beszélünk." Az ilyen odaadásokat már ismerik a nyugdíjasok,I Bokros Panamai Lajos meg mondta nincs az nyugdíjasnak adott pénz amit ő egy havi 5 millás EU-s állásért ne tudna elinflálni. Inkább kislibát kellene adni a nyugdíjasoknak, hogy legyen mit összeszedni Bajnai Gordonnak ha felnevelték a nyugdíjasok. Újra lenne pénze Libásnak, nem kellene kegyelem kenyéren Klinton mami pénzén szopni. Prutty!
celkereszt
2013. július 18. 05:15
Hihetetlen demagógia tobzódik.
Fakuttya
2013. július 18. 01:38
Istvánfinak pedig adjon valaki egy Leninszobrot és egy parókát, aztán menjen isten hirivel a Lipótra.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!