Megúsztuk

2013. június 14. 16:37

Az érkező áradatot felkészülten várták. A miniszterelnök megállíthatatlanul ment előre, mindig ott volt, ahol a legnagyobb volt a baj.

2013. június 14. 16:37
Vámos György
Magyar Hírlap

„Még a több árvizet túlélő szakemberek sem voltak biztosak abban, sikerül-e megóvni mindenhol a lakókörnyezetet, az építészeti és egyéb értékeket az ártól, elkerülni a nagyobb tragédiát. De sikerült. Épp úgy, mint a vörösiszap-tragédiánál, ahol ugyan voltak áldozatok, jelentős kár is keletkezett, de végül felülkerekedtünk rajta. Szerencsére most nem esett kár emberéletben, de ez csak az összehangolt, erőpróbáló közös munkának volt köszönhető, amely már a megelőzésnél kezdődött, hiszen az érkező áradatot felkészülten várták. A miniszterelnök megállíthatatlanul ment előre, mindig ott volt, ahol a legnagyobb volt a baj. A víz ezalatt könyörtelenül emelkedett, egy egész ország figyelte percről percre, éppen hol tart, és most, hogy lassanként elhagyja az árhullám az országot, elmondhatjuk, úrrá lettünk rajta.

Sajnos ezzel együtt milliárdos károkat okozott a víztömeg. Bár a helyreállítási munkák még el sem kezdődtek, további összefogással talán ez is megoldható lesz. Kis országunk megint megmutatta, a bajban lehet egymásra számítani, hiába a pártpolitikai torzsalkodás, a közös cél egybekovácsolja az egyébként nem egy nézeten lévőket is. Milyen jó lenne, ha ez most, az árhullám levonulása után is így maradhatna! Nem szabad megfeledkezni azokról sem, akik a határon túlról érkeztek, segítő szándékkal. Köszönet érte. Miközben e sorokat írom, hallom, hogy Dunaszekcsőnél éppen most tetőzik a Duna, de lassan levonul ott is az ár, mint ahogy elhagyta Baját is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. június 15. 10:01
"Épp úgy, mint a vörösiszap-tragédiánál, ahol ugyan voltak áldozatok, jelentős kár is keletkezett, de végül felülkerekedtünk rajta." Csak a károsultak számára összegyűjtött pénzadományoktűntek el a nagy orbáni igyekezetben, de a lényeg az, hogy a basi ott is kellőképpen fényezhette magát...
VerdbenekhyKeményFarkas
2013. június 15. 09:56
"A miniszterelnök megállíthatatlanul ment előre, mindig ott volt, ahol a legnagyobb volt a baj." Nem egészen! A miniszterelnök mindig ott volt, ahol a legközelebb voltak a kamerák! Hősiesen!
BőröndÖdön
2013. június 15. 07:20
Gyuri bácsi,a baltás Kedves Vezető köszöni a kézcsókját!
Kristóf
2013. június 14. 22:34
Dögölnétek meg ti rohadékok,hogy ebből a katasztrófából is politikai hasznot kovácsoltok. Nem szégyellitek a pofátokat? Nektek aztán tényleg semmi sem drága,úgy hazudtok mint a vízfolyás. Amúgy meg ebből is negatívan jöttetek ki.A fél i internet Orbán videóin röhög.Érdemes elolvasni a facebook komenteket vagy a youtubon a videók alatt. A felemás csizmás képe már bejárta az internetet.Hiába akartoskodtok,megint égtetek mint a rongy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!