A nemzetet kisajátítani nem kell félnetek... 1.

2013. június 20. 16:20

Az mindenesetre látszik, hogy Bajnai Gordon nem egy kérdésben mondja föl a fideszes narratívát.

2013. június 20. 16:20
Sándor Klára
Galamus

„Azt senki sem vitatja, hogy ha vész van, akkor normális ember ideológiamentesen zsákol. Az Bajnai stábjának a felelőssége, hogy átgondolják, hoz-e annyit a közös gátépítés, mint amennyit visz, ha valaki az ifjú jobbikos oldalát is átböngészi. Igazán figyelemfölkeltő azonban mégis az volt, ahogyan Bajnai megvédte magát és stábját, amikor Mihancsik Zsófia a Budai Liberális Klubban rákérdezett a kép közzétételére: azt mondta, hogy ő elsősorban ember, másodsorban magyar, és harmadsorban demokrata. Aggasztó, ha a kifejtett prioritásrend nemcsak a katasztrófahelyzetekre vonatkozik, hanem – mint a beszélgetésből kiderül – általános iránytű, merthogy ez éppen az a nacionalista nemzetértelmezés, amelyre a jobboldali nemzeti populizmus épül. Ha Bajnai ezt nem veszi észre, az baj. Ha tudja, az még nagyobb baj.

Egyelőre nem világos, hogy tudja-e, mert ideológiai kérdésekben egyébként is sokat botladozik – vagy ködösít, ez sem mindig választható szét. Ezt ugyan lehet azzal álcázni, hogy »ügyekről beszélünk, mert az embereket ügyek érdeklik«, de ez a hozzáállás szerves része annak a politikaellenes populizmusnak, amelyet – bármilyen abszurd is ez – Bajnai is megpróbál meglovagolni, összhangban a »milla tömegeként« vizionált választók vágyairól alkotott elképzelésekkel. A gyakorlatban ez nem érvényesül, nemrégiben közölt javaslatai természetesen nem ideológiamentesek, minthogy semmi nem tud az lenni, a gyönyört hozó humán- és társadalomtudományokban ez évtizedek óta közhely.

Az mindenesetre látszik, hogy Bajnai Gordon nem ebben az egy kérdésben mondja föl a fideszes narratívát.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
catalina9
2013. június 21. 07:58
Hát biztos nem homokzsákol. Úgy kussoltak az árvíz idején....semmi HaHa, semmi helytállás..sőt inkább olyanok voltak, mint gátak mögött feltörő buzgár. radír 2013. június 20. 18:57 Klárika hogyan zsákol? ha meghallja a nemzet szót rögtön a fejére húz egy nagy és vastag jutazsákot,mint minden liberálisnak mondott ostoba társadalmi teoretikus.
Next adósság
2013. június 20. 22:00
Klarissza, én nagyon szivesen hinnék nektek, de nem tehetem, mert ha véletlenül megint hazudtok és csalódnék, és felkötmém magam nem venném a lelkemre hogy innentől 10 öngyilkos terhelje a lelkiismereteket Bajnaival. Elég nektek a 9 libás halott is, Szamueli Tibi bácsinak majdnem ennyi áldozata volt igaz, hogy neki naponta, be szorozva a 133 napotokkal a 29 az annyi mint 3857. Prutty!
catalina9
2013. június 20. 20:06
Sunyi galamuszi banda.
vizesnyolcas
2013. június 20. 19:02
Baynau 2010-ben el sem indult, összerakták USA-ban, visszadobták és leszerepelt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!