Közlemény

2013. június 15. 08:33

Az aláírók üdvözlik és fontosnak tartják a nemzeti összefogás szellemét, ezért károsnak tartanak minden nemzeti és nemzetközi megosztásra irányuló cselekményt.

2013. június 15. 08:33
Ars Humanica Hungarica Kör
Hírszerző

„Az Ars Humanica Hungarica Kör a nemes emberi alapértékek humanista hagyományainak és értékeinek művelésére és ápolására alakult.

Az Ars Humanica Hungarica Kör felsorolt aláírói felemelik szavukat annak kapcsán, hogy sajnálatosan létrejött egy mai magyar társadalmi állapot, ami azt eredményezte, hogy egy állami iskola igazgatónője megakadályozhatta az iskola tanulóifjúságát a szabad gondolat és vélemény szellemi értékeihez történő szabad hozzáférésben.

Az aláírók szükségesnek ismerik el a véleménynyilvánítás társadalom-erkölcsi tűréshatárait, de ezen belül maradva, a humánum nevében, elfogadhatatlannak tartanak minden, a gondolatok és vélemények szabad társadalmi áramlását korlátozó hivatali kényszer érvényesülését.

Az Ars Humanica Hungarica Kör felsorolt aláírói felemelik szavukat annak kapcsán, hogy sajnálatosan kialakult egy mai magyar társadalmi szellemiség, ami azt eredményezte, hogy egy nemzetek közötti viszályt szító zenekar énekese állami kitüntetést kaphatott.

Az aláírók üdvözlik és fontosnak tartják a nemzeti összefogás szellemét, éppen ezért, a humánum nevében, károsnak tartanak minden nemzeti és nemzetközi megosztásra irányuló cselekményt.

Bitó László, Bölcs István, Del Medico Imre, Ferge Zsuzsa, Fischer Iván, Gergely Ágnes, Görgey Gábor, Görög Sándor, Hegedüs D. Géza, Heller Ágnes, Iván Ildikó, Iványi Gábor, Kiss György, Knoll József, Kuthi Csaba, Ormos Mária, Pomogáts Béla, Radnóti Sándor, Schweitzer József, Simonovits Miklós, Somlai Péter, Sorknaes Henning, Sumonyi Zoltán, Vargha János, Vekerdy Tamás”

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
perszekutor
2013. június 15. 21:37
Kormánypárti politikusok is milliókat nyertek a Nemzetgazdasági Minisztérium munkahelyteremtő pályázatain – írja a szombati Blikk. A lap szerint tucatnyi olyan vállalkozó nyert összesen mintegy százmillió forintot, akik a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól korábban trafikkoncessziót nyertek. A trafikpályázaton és a munkahelyteremtési pályázaton is győztes vállalkozók közül pedig többen a Fidesz színeiben politizálnak. A Blikk által megnevezett egyik győztes Borbás Zsolt, a Jász-Nagykun-Szolnok megyei közgyűlés fideszes alelnöke. A politikus a lap szerint két trafik üzemeltetési jogát nyerte el, és 14,9 millió forintot kapott munkahelyteremtésre. Ugyanő tavaly szintén nyert ilyen pályázaton, akkor 21 millió forintot. Borbás a Blikknek azzal magyarázta a neki ítélt pénzeket, hogy növekszik a bolthálózata, ezért új alkalmazottakra lesz szüksége. Szerinte a sikeres pályázatainak nincs köze a betöltött tisztségéhet, mivel a pályázatokon minden pályázó nyert, aki megfelelt a feltételeknek. Egy másik fideszes önkormányzati képviselő, Fekete Ferenc Hódmezővásárhelyen nyert 6,4 millió forint támogatást munkahelyteremtésre, miután szintén két trafikkoncessziót szerzett. Ő szintén azzal magyarázta a támogatást, hogy bővíti a profilját, és július 1-tól tízzel növeli alkalmazottainak a létszámát. Fekete azt is közölte, hogy a pályázaton az önkormányzati képviselőség nem volt kizáró ok.
Agnieszka
2013. június 15. 15:36
Érdekes, ennek a díszes társaságnak a 2002-2010 közötti időszakban nem voltak világgá kiáltandó fájdalmai! Heller feltehetőleg nem arról kívánt értekezni, h. hogyan induljunk műszaki innovációra kiírt pályázaton, s dolgozzunk végül ki valami olyasmit, amihez a kiírásnak köze nincs, s hogyan ne tudjunk elszámolni a felvett több 100 millió Ft-tal! S ezután hogyan legyünk továbbra is a hazai és nemzetközi "szellemi elit" kiválósága, aki nyugodtan, szemrebbenés nélkül állíthatja, h. nem lőttek 2006 okt. 23-án. Annyira nem, h. sokak lettek sebhelyesek, s két esetben az áldozat szeme világa bánta a hőn szeretett gyurcsányi, kommunista demokrácia értelmezést. Undorító, éppúgy, mint mikor ue. kör megköszönte Mitterand elnöknek a zámolyi romáknak az áláírókat az 56-os menekültekre emlékeztető befogadását! Ez egy emlékezet, méltányosság érzés és agy nélküli elvakult népség. Vagy szelektív látás? Nem tudom, mindenesetre eléggé indulat generáló.
catalina9
2013. június 15. 15:08
Látva ezt az örökzöld csapatot olyan, mint a kivénhedt Ziegfeld görlök, folyton egyformán emelgetik a lábukat, közben a másik lábuk remeg..
anegy_
2013. június 15. 12:27
Ahol ez az elborult agyú vénasszony Heller megjelenik, minősíti a többit. Az értelmes, tájékozott magyar embert már nem lehet a Kör nevével megetetni. A mondanivalójával meg pláne!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!