Félre kell tenni a sérelmeket

2013. május 02. 15:40

Kell, hogy a mostani nemzeti kormány továbbra is vezethesse az országot. Sőt, én azt szeretném, hogy ezt továbbra is kétharmados többséggel tehessék. Interjú.

2013. május 02. 15:40
Torgyán József
VEOL

„– Milyen jövője van ma a Magyarországon az FKgP-nek, a Független Kisgazdapártnak?

– Én úgy gondolom, hogy a Független Kisgazda-, Földmunkás- és Polgári Párt nélkül a magyar jövő elképzelhetetlen. Hiszen mi már akkor is a nemzeti érzések és a keresztény gondolatok zászlóvivői voltunk, amikor sokan, akik ma erről beszélnek, még egész mást mondtak. Mi voltunk az elsők, akik kiálltak 1956 eszmeiségért, a kisgazdákkal töltötték meg az internáló táborokat, a börtönöket a forradalom után. Már csak ezért is fel kell támasztani a Kisgazdapártot – de hozzá kell, hogy tegyem, nem most. Mert most olyan veszély fenyeget az „öszödi igazmondó” és Bajnai Gordonék részéről, hogy a jobboldalt, a nemzeti oldalt most nem szabad megosztani. Ezért én, mint a Független Kisgazdapárt utolsó, legitim elnöke 2014. augusztus 20-ra össze fogom hívni a Független Kisgazdapárt országos gyűlését, hogy a pártot feltámaszthassuk. Ehhez kérni fogom a Magyar Vidék Országos 56-os Szövetség és az 56-os Nemzetőrség segítségét is, mivel ez a család egyben kisgazdacsalád is, igaz magyarok vagyunk.

– Tudatosan a következő parlamenti választás utánra tervezi az FKgP újjáalakítását?

– Bizony tudatosan. Bár úgy gondolom, hogy személy szerint engem és az FKgP-t is súlyos sérelmek érték, de most félre kell tennünk a sérelmeket, és a nemzeti egységet kell prezentálnunk azzal, hogy támogatjuk a jelenlegi nemzeti kormányt. Kell, hogy a mostani nemzeti kormány továbbra is vezethesse az országot. Sőt, én azt szeretném, hogy ezt továbbra is kétharmados többséggel tehessék. Mert ha ez nem lesz meg, akkor a jelenlegi körülmények között önmagát is megbénítja azokkal a rendelkezésekkel, amelyeket a kétharmad birtokában hozott.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 71 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
HSL
2013. május 02. 21:04
torgyán anno arról írta a diplomadolgozatát, hogy 56 leverése jogszerű volt no és ez buzdít a vekkerharmad mellett? jó tudni
Dr Safarov alvásterapeuta
2013. május 02. 20:15
Józsi bácsinknak sohasem jár le a szavatossága. Néha ugyan átcimkézi magát, de ugyanott tudja mindig folytatni, ahol abbahagyta.
lynx
2013. május 02. 19:58
Azért azt jegyezzük meg, hogy 98-ban nem alakít kormányt a FIDESZ, ha Torgyán nem támogatja a II. fordulóban.Nagyon sok helyről visszahívták jelöltjeiket a FIDESZ javára. Érdekes az a meglátása, hogy a FIDESZ ha nem tud 2/3-dal újra nyerni, a saját csapdájába esik. Egyedüli bűneként azt látom, hogy a végtelen beszédei alatt vígan folyhatott a rablóprivatizáció akkoriban. Nem hülye Ő, tehetett volna ellene.
Akvínói akvavit
2013. május 02. 19:44
Tudod, Józsi bá', hogy mikor basztad el a renomédát igazán a jobboldalon? Amikor azt a zsidó kurvát nevezted ki az MTV-be. Kiment a neve a fejemből, annyira érdektelen. De te elkúrtad az FKGP-t örökre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!