A becsületem helyre állt

2013. május 16. 13:59

Tekintettel arra, hogy a jogerős határozattal az ügy lezárult, őszintén remélem, hogy folytathatom munkámat a magyarság és az Olimpiai Mozgalom szolgálatában.

2013. május 16. 13:59
Schmitt Pál
MTI OS

A Semmelweis Egyetem rektorához 2012. április 12-n benyújtott felülvizsgálati kérelmemre, valamint a Fővárosi Törvényszék korábbi határozata alapján felállított Jogorvoslati Bizottság által hozott jogerős, a Szenátus korábbi döntését felülíró határozat velem szemben etikai vétséget nem állapított meg; éppen ellenkezőleg: a Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori fokozat adományozására vonatkozó gyakorlatát és eljárását minősítette jogszabályba ütközőnek, továbbá etikailag kifogásolhatónak, ahogy az értekezést hivatalos eljárásra bocsátotta.

Ezen határozat alapján a becsületem helyre állt, a felülvizsgálati kérelmem eredményre vezetett.

A határozat megismerése után, tekintettel annak tartalmára, a tisztesség úgy kívánta, hogy egy akkor hibás egyetemi gyakorlat és eljárás alapján nekem ítélt kisdoktori címem használatáról az alábbi nyilatkozattal lemondjak.

„Tisztelt Jogorvoslati Bizottság!

A tisztelt Jogorvoslati Bizottságnak a mai napon hozott I. sz. határozatára való tekintettel, amelyben a Magyar Testnevelési Egyetemnek a doktori (doctor universitatis) fokozat adományázására vonatkozó, nem jogszabályszerű gyakorlatát állapította meg, ezennel a doktor univ. cím használatáról lemondok azzal, hogy ezen törvénybe ütköző eljárásról nem volt tudomásom, a dolgozatomat jóhiszeműen, az akkori elvárásoknak megfelelően készítettem el és nyújtottam be.

Kérem a fentiek szíves tudomásul vételét.

Budapest, 2013. május hó 3.

Schmitt Pál”

A lemondó nyilatkozatot a Jogorvoslati Bizottság tudomásul vette, annak tartalmát nem vitatta. 

Tekintettel arra, hogy a jogerős határozattal az ügy lezárult, őszintén remélem, hogy folytathatom munkámat a magyarság és az Olimpiai Mozgalom szolgálatában.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 110 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Könözsi Laci
2013. május 19. 10:21
Azt írta itt valaki, hogyb SP nem tudta, hogy nem szabad másolni a dolgozatban? De tudta! Hogy Szabad, csak oda kell írni a végén a felhasznált irodalmat : amit meg is tett, fel volt ott sorolva az összes forrás. Az a tény, hogy ez akkor így volt szokás. Most ezt sokkal részletesebben kell megtenni, de ez most van. Ha sok az átvett anyag a dolgozatban, az viszont annak a felelőssége az egyetemről, aki a szakmunkát felügyelte. SP-t az első adandó alakalommal újra ki kell nevezni k. elnöknek, hogy a sok gör=ny hadd nyüszítsen!
Zokni
2013. május 17. 08:54
Ez is az a bizonyos avíttas úri morál. Ha lekurvázok egy hölgyet, akkor miután lekaszaboltam a kötelességből engem párbajra hívó urát, ezzel mindnyájunk becsülete helyreállt. A hölgyé is, a férjéi is, meg az enyém is. Ráadásul gyilkos is lettem. A férj meg halott. Ha csaltam, és a bíróság azt állapítja meg, hogy valójában az általam felkért, és helyettem a doktorit megíró (és már halott) opponensem tévedett, - tehát Ő csalt -, akkor helyreállt a becsületem, az opponensé nem, viszont legalább nem én tőröztem halálra. Miért nem maradt legalább társ Köztársasági elnök? Ő vitte volna morált, az összes többit meg az Áder.
=nessuno=
2013. május 16. 23:07
Hallgatni kellene nagyokat.
next mindig élni fog 7
2013. május 16. 21:56
Hülye ez a Pali! A helyett, hogy kussolna, még megpróbálja magát tisztára mosni! Pali! Sosem voltál egy lángész, de most is bebizonyítottad! Hm!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!