Pumpa vagy szivattyú?

2013. május 18. 09:46

Még mondja valaki, hogy Bajnai Gordonnak nincs humorérzéke!

2013. május 18. 09:46
Pilhál Tamás
MNO

„Még mondja valaki, hogy Bajnai Gordonnak nincs humorérzéke! A volt kormányfő egy minapi vásárosnaményi fórum előtt nevetgélve közölte az újságírókkal: talán az ő törekvéseinek és egy évtizeddel ezelőtti munkájának az eredménye lehet, hogy a mostani kormány megsegíti a 2003–2004-ben tönkretett, kisemmizett Hajdú-Bét-es gazdákat. Nagyszerű tréfa volt, kár, hogy az előadóján kívül más nem nevetett rajta. Bár Bajnai viccnek szánta, műfaját tekintve inkább beismerő vallomás lehetne. Hiszen vitathatatlanul az ő munkásságának (is) a gyümölcse az, ami a libatenyésztőkkel történt: 2000 és 2005 között éppenséggel ő volt annak a Wallis Rt.-nek a vezérigazgatója, amely többségi tulajdonosa volt a pórul járt baromfi-feldolgozó cégnek. Körülbelül ötszáz család vagyona úszott el, miután a Hajdú-Bét nem fizetett a szárnyasokért. (...)

Jó hír, hogy az Orbán-kormány döntése alapján nyár elején megkezdik a kisemmizett baromfitenyésztők kártalanítását. Jobb későn, mint soha. Első hullámban fejenként kétmillió forintot fizetnek annak a száz gazdának, aki közvetlen kapcsolatban állt a Hajdú-Béttel. Ez a 200 milliós összeg lehet, hogy nem nagy, de éppen 200 millió forinttal több annál, mint amennyivel a Medgyessy–Gyurcsány–Bajnai-kormányok megsegítették a Hajdú-Bét károsultjait. A jó szándékú intézkedést Bajnai Gordon először »politikai propagandaakciónak« minősítette, később üdvözölte. (Meggondolta magát.) Az ellene tüntetők által »Lúdmillának« hívott exkormányfő jobban tenné, ha üdvözletek helyett inkább számot adna a pénzszivattyúzásban játszott szerepéről. Mert neki lehet majd kínos, ha a volt szocialista Karsai József által említett titkos Hajdú-Bét-dossziékból derül ki az igazság…”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 79 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miloka
2013. május 21. 08:15
Ezekben a szomorú esetekben nem simán arról volt szó hogy "nem kapták meg a pénzüket", hanem az összes pénzüket beleölték a szárnyasokba, amit nem fizetett ki a Hajdú-Bét, de a kiszámlázott áfát be kellett fizetniük. Miután így már tényleg semmijük nem maradt, rábeszélték őket hogy vegyenek fel hitelt amíg megkapják a pénzüket, amit természetesen ráterheltek a házukra. Na így kell becsületes, dolgozó embereket kisemmizni, földönfutóvá tenni!
abcd
2013. május 18. 21:12
Most akor állmai tulajdon volt, vagy nem volt állami tulajdon. Nem állami tulajdon esetében mért fizet kárpótlást az állam, vagyis mi? Amennyiben a károsultak követelése jogogos, azt akkor tessék behejtani a tulajdonosokon.
Ászok
2013. május 18. 20:47
Általam kevéssé tisztelt fideszes bértollnok. Ha elkopott a nyelved a Maffiakormány hátsójának nyalásában javaslom légy résen. 2014 már itt van és nem lesznek veled toleránsok az elvbarátaid sem az a megalázott és kifosztott tömeg akinek a bőrére dúskáltál eddig.
Ludas Mutyi
2013. május 18. 13:08
..."Mert neki lehet majd kínos, ha a volt szocialista Karsai József által említett titkos Hajdú-Bét-dossziékból derül ki az igazság…"... Ezt nektek ! http://hvg.hu/image.aspx?id=057e8dd7-a014-4182-8594-14bd3337855c&view=f2672793-d807-42b2-966c-71302cb24542 Engem biztosan megvéd a Charles Gati és az USA !! Ha lehet demokratikusan, ha nem máshogy: http://www.youtube.com/watch?v=FHgU-5uPXJ4
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!