Bajnai mint alternatíva? Inkább a Schiffer

2013. május 10. 06:37

Bajnai Gordon felvidéki road show-jai nem sikerülnek valami fényesre. Kényszeresek, izzadságszagúak, hiányzik a mondanivaló, még a látszata is annak, hogy egy kormányváltó politikus tárgyal(gat) Pozsonyban, vagy éppen Dunaszerdahelyen.

2013. május 10. 06:37
Király Zsolt
Körkép.sk

„Bajnai Gordon felvidéki road show-jai nem sikerülnek valami fényesre. Kényszeresek, izzadságszagúak, hiányzik a mondanivaló, még a látszata is annak, hogy egy kormányváltó politikus tárgyal(gat) Pozsonyban, vagy éppen Dunaszerdahelyen.

Nem segíti a megítélését az sem, hogy útjait nyíltan a Most-Híd talpasai, és Hunčík Péter mellett a párt másik szellemi atyja, a Kalligram könyvkiadó igazgatója, Szigeti László egyengetik (Kék Szalon).

(...)

Schiffer András egy szimpatikus, felkészült, jól érvelő politikus, aki a tavalyi Tranzit nyári egyetemen, Kőszegen is méltó vitapartnere volt a Fideszes Gulyás Gergelynek.

Látható, hogy Schiffer számára még nagyon friss a felismerés a határon túli magyarság létezéről. De már az elején jó volna eldöntenie, hogy a Gyurcsány, Mesterházy, Bajnai féle, a határon túli asszimilációs politikát legitimizáló vonalat kívánja-e erősíteni, vagy inkább a nemzetmegtartást.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2013. május 10. 13:59
Szerintem is nézzük meg mit tud Schiffer. A magyar politika katasztrofális helyzetben van. A FIDESZ, MSZP, E2014 egyaránt hiteltene. A bal és jobb oldali gondolkodású magyar emberek egymásnak vannak ugrasztva, nem tudunk kultúráltan vitát folytatni és egyezségre jutni fontos kérdésekről. Arról folyik a közbeszéd, hogy mi melyiket utálja jobban vagy kevésbé. Az emberek azért nem akarnak a mostani baloldali felhozatalra szavazni, mert félnek tőle (szerintem jogosan), hogy ha visszajönne az MSZP csapat, akkor ott folytatódnának a dolgok, ahol abbamaradtak. Szerintem ebben a helyzetből csak úgy lehetne kijutni, ha lenne egy hiteles mérsékkelt bal és egy hiteles mérsékkelt jobb oldali párt, akik ki tudnák szorítani a régi erőket a centrumból. És ezek tudnának beszélni egymással. Én az LMP-t gondolnám erre a bal oldali jelöltnek, a jobb oldalon ez még nem jelent meg, de még nem késő.
duzur
2013. május 10. 10:56
Komoly kár, hogy nyugaton nem igazán ismerik és értik a magyar problémákat és szintén nagy kár, hogy Magyarországon meg nem ismerik a nyugati tapasztalatokat a szélsö jobbal. Az imént olvastam pld, hogy az elsö osztrák politikus aki hivatalos kapcsolatot köt homoszexuális partnerével az a Gerald Grosz, aki Haider pártjának volt egyik neves tagja...(Engem ez nem zavar, de mit szólnák hozzá azok a magyar Jörg Haider rajongók, akik folyton becsmérlik a melegeket?..) Ugyanakkor óriási eddigi és további anyagi kárt jelent az osztrák adófizetöknek az a nemzetközi panama amit Jörg Haider vezényelt le a Kärntner Hypo Alpe Adria Bankkal kapcsolatban. Ennyit a "becsületes" szélsöjobbal nyert tapasztalatokról a szomszédban, az elmúlt idökben, amikor hozzáfértek a vájúhoz...
hátakkor
2013. május 10. 10:45
Én 19 Lúdas kedvelőt ismerek. Egy idősebb özvegyet, aki visszasírja kádárista fiatal korát, mert akkor neki jobb volt, most úgy emléxik. zenélget a periférián 3. Van sok közepesen fiatal csaj 13, amolyan kékharisnya entellektüel típus, konflikutuskerülő, de nekik a szocik már túl sok. Bíznak abban, h a kormányfőtől függ az életük alakulása és nem maguktól. És van egy srác aki nem boldogult idehaza a marketing szakmában is kiment távolkeletre. Ez az én mintavételem. Egy csaj eleve haverja Lúdasnak és fel van háborodva, h nem engedik a hajléktalanokat aluljáróba szarni/lakni. Lúdas nyilván lakást adna nekik, de legalábbis hagyná őket az aluljáróban.
kuwiq
2013. május 10. 10:44
Schiffer, mint "zöld"? Nagyjából azon a szinten áll, ahol bajnai. Szigetelést mindenkinek. Ja, az nem fog menni, akkor pályázzatok... A vörösiszap katasztrófa idején lapított, mint az a bizonyos tehénizé a fűben. Ez akár pozitívumként is felfogható. Viszont jogi és alkotmányügyi fejtegetésekben verhetetlen hozzászóló volt. Hát igan, bajnauhoz, házmesterhez képest persze, de egyébként... - ő se az, akinek láttatni akarja magát....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!