Érvek Orbán mellett

2013. május 12. 13:41

Egy korábbi posztomat úgy fejeztem be, hogy ideje számot vetni azzal: miért támogatja Orbánt, aki támogatja. Jobb híján megpróbálom összeszedni én az érveket.

2013. május 12. 13:41
HaFr
1000 leütés

„Egy korábbi posztomat úgy fejeztem be, hogy ideje számot vetni azzal: miért támogatja Orbánt, aki támogatja. Jobb híján megpróbálom összeszedni én az érveket, megkímélve magamat az atipikus (»rám nézett egyszer azzal a két szép szemével«), a bipoláris depresszióra utaló (»miért, van rosszabb Gyurcsánynál?«), és a hányni való (»azt az Auschwitzból szabadult kurva anyádat, libsi«) meglátásoktól. Hevenyészett számításom szerint ezzel kiesik a házi felmérésemből a támogatók 15% 25%-a, de üsse kő.

1. Szárnyal a gazdaság, gyarapodik a közjó, magára talált a nemzet. (Én magam nem tudom alátámasztani semmivel, jószándékú kommentelőim segítségre szorulok, ezentúl ÉMNTASJKSSZ).

2. Legkésőbb 2014-ben szárnyalni fog a gazdaság stb. (ÉMNTASJKSSZ)

3. Én magam jobban élek, az új adórendszer kedvezményezettje, trafikos, Közgép-tulajdonos, önkormányzati beszállító, a polgármester barátja, békén hagyott MSZP-közeli vállalkozó stb. vagyok, nem nagyon érdekel, hogy Szabolcsban, Karcagon meg Komlón hogyan élnek mások. (Ez egy nagyon elterjedt, ha nem is nagyon bevallott argumentum, igazságértéke akár nagyon magas is lehet.)

4. Bárkit inkább, mint a szocikat és a libást. (Magam is egyetértenék ezzel az érvvel, ha nem volnék az 1. és 2. ponttal kapcsolatban bizalomhiányos. Talán majd az érvek azokra meggyőznek erről. Mert van olyan megoldás, ami jobb a folyamatos GDP-esésnél, társadalmi dezintegrációnál, az ország kifosztásánál, a permanens hazudozásnál stb., csak tenni kéne érte valamit. Vaj'h mikor jön el az idő, hogy honfitársaink megszűnnek az alternatívák hiányát mantrázni, és végre elkezdenek tenni is valamit magukért meg a gyermekeikért?!)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 104 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2013. május 13. 06:59
A vörös Komlót megszállta az mszp. Értéktelen második helyett értek el. Bikicsunájék már nem is választani járnak 2006 óta
HSL
2013. május 12. 17:29
love is in the air... shalala...
imres
2013. május 12. 17:23
Nem tudom ki ez a HaFr elvtárs. Elolvastam azt a 4 pontot, amit a szerkesztő kiemelt. Egy sem talált. Mivel HaFr a fenti témákban szeretne vitatkozni, ezzel mintegy meghatározva a vita témáját, így nincs mit hozzáfűznöm, talán csak annyit: Idióta a szerző.
Kal
2013. május 12. 16:08
Lényegében ugyanezt a kérdést járta körül két napja az alternativa.blog.hu-n Szabolcsi Gergely abból az apektusból, hogy a jelenlegi kormányzat mellett kitartók érvei szerinte elfogadhatatlanok, amikor arra hivatkkoznak, hogy a mésik oldal politikusai még súlyosabb bűnöket követtek el. Azzal persze alapvetően egyet lehet és kell is érteni, hogy a más bűne nem mentesít minket a saját bűneink felelősségének terhe alól. Ugyanakkor már ott is felhívtam a figyelmet arra, hogy szemben az ottani poszt szerzője által hozott bírósági hasonlattal, a politikai döntések meghozatalánál a választólk alapvetően más helyzetben vannak, mint egy bíróság. A politikában nem arról van szó, hogy egy-két ezreléknyi bűnözőt a bíróság és a BV szervezetének közreműködésével megbüntet-e a társadalom, vagy arra hivatkozva elnézi a bűneiket, hogy mások is vétkeztek, hanem arról, hogy a választók vagy az egyik pártot választják, vagy a másikat. Ha pedig egyiket sem, akkor azt támogatják, amelyiknek - tőlük függetlenül - (relatív, vagy abszolút) többsége van. Ebből a szempontból tehát a választópolgár döntési helyzete nagyon más, mint pl. a bíróságé. Persze lehet abban bízni, hogy azok, akik eddig még nem követhettek el hatalmi visszaéléseket, mert nem voltak abban a helyzetben (pl. a Jobbik), ha hatalomra kerülnének, akkor grál lovagokként irányítanák az országot, de azt azért nem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy ez utóbbiak milyen értékrendet vallanak maguknak, milyen emberek képviselik, milyen társadalmi támogatottsággal bírnak, összességében mennyire lenne előnyös az országnak, ha rájuk szavaznánk. Szerintem azoknak a többsége, akik kitartanak ma a kormányoldal mellett, ezeket a szempontokat mérlegelik, és ezért nem váltanak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!