Úgy kell neked, ellenzék!

2013. május 04. 17:52

Az MSZP – és az előző balliberális kormányokhoz köthető ellenzéki csoportosulások – persze egy könnycseppet sem érdemelnek.

2013. május 04. 17:52
Dózsa György
Népi Baloldal

„Az MSZP – és az előző balliberális kormányokhoz köthető ellenzéki csoportosulások – persze egy könnycseppet sem érdemelnek. Kormányzásuk idején fontosabbnak tartották a külföldi kézben lévő szolgáltatók érdekeit, államilag garantált haszont biztosítani nekik, mint a magyar lakosság érdekében fellépni.

Mindez nem véletlen. A balliberális szellemi elit gondolatvilága termelte ki ezt a »komprádor«, »gyarmatosító« világszemléletet. Hiszen a balliberális-urbánus hagyomány szerint a londoni közgazdászok, brüsszeli bürokraták, washingtoni »szakértők« véleménye legitimebb, mint a »mucsai«, »kolbásszagú«, »mocsárszagú« magyar népé. Egyfajta elitista-technokrata-népmegvető mentalitás lenyomata ez, melyet oly sokszor láthattunk visszaköszönni az elmúlt években az MSZP-SZDSZ politikusai és holdudvara részéről.

Minden olyan intézkedést, mely a nyugati cégek érdekeit sértette volna, »populistának« bélyegeztek, s miközben valami szabad versenyre hivatkoztak, államilag garantálták a nyereséget a külföldi szolgáltatóknak. Ez lenne a szabad verseny, a piac?

Szétlopták az állami javakat (pl. BKV), miközben fokozódó terheket raktak a lakosságra (bizonyos balliberális közgazdászokat és véleményformálókat hallgatva, olvasva már-már úgy tűnik, számukra a megszorítás nem eszköz, hanem maga a cél), s az adósságot is jelentősen növelték. Autópályákon – melyek a korrupció miatt rendkívül drágák voltak – kívül semmi nem épült, a vasút, tömegközlekedés mégis drága lett és lerohadt. A termelő kapacitásokat a »londoni közgazdászok« tanácsaira leépítették, a növekedést hitelekre alapozták – így valósítva meg hazánk újgyarmati sorba süllyesztését.

Semmit nem építettek. Maguknak sem. Orbán Viktor és a Fidesz évtizedes szívós munkával létrehozta a maga háttérbirodalmát: médiát, kutatóintézeteket, utcára kész mozdulni tömeget. A balliberálisok nem építettek semmit, és nem is építhettek! Azért nem építhettek, mert az ő filozófiájuk (»az állam rossz gazda«, »mindent eladni, amit lehet«, »a londoni elemzők a mérvadók«) az ürességre és rombolásra épült. Ebből nem is jöhetett ki más, mint a »fogd a pénzt és fuss!« gondolkodásmód és egyfajta kolonizátori attitűd. Most persze csupasz fenékkel állnak, nincsen mögöttük olyan intézményi háttér, mint a Fidesz mögött (a Fidesz-háttérbirodalom intellektuális színvonala persze erősen megkérdőjelezhető, hiszen a Fidesz-háttérbirodalom újságírói, »szakértői« valójában mind pártkatonák, akik a fehérre rámondják, hogy fekete, a feketére hogy fehér, ha ezt a párt érdeke úgy kívánja).”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
népoldali
2013. május 06. 12:01
Elöbb vagy utóbb.. Létre jön,életre kel Hazánkban egy olyan párt/sajnos a mostani viszonyok még a párt -formáciot követelik/,amely NEM JOBB NEM BAL,NÉPI,ÉS MAGYAR! Azaz a klasszikus baloldali értékekeket,a mai IGAZi töke-liberalizmus-multi-Amerika- és kiszolgálói ellenes formát ÖTVÖZI a nyelvünkhöz hasonloan egyedi magyar mentalitással,azaz tekintélytisztelet,alá és fölérendeltség kivánata,semmi "polgári,önmegvalositó". aszfalt-katyvaszt. Egy IGAZI hagyományosan klasszikus baloldali életérzést/mely a az elmult évtizedek miatt sokak sajátja/,EGYESITVE a csak ránk jellemzö,egyedi és magyar életérzéssel. Együtt,egyszerre. Dózsát Bangha Bélával,Ratkót Maczó Ágnessel,Hofit Fábryval. Látszólag ellentétes,mert látszólag két világ,azonban mindkettő bennünk van.Mint a Himnusz,és a lakodalmas. Életérzés!-ez a kulcsszó.
Ászok
2013. május 05. 13:16
Köszönöm de elismerő szavakban kevésbé inkább durva minősítésekben van részem ezeken az oldalakon. De ettől még tudok aludni. Ami igazán felháborító a kormány szenvtelen és megalázó dezinformációs gyakorlata aki "profiként" tudatosan erre a csoportra támaszkodva teremt magának hátországot alantas céljai eléréséhez. Ezek a célok pedig az intézményesített korrupció.
öszödibeszéd
2013. május 05. 12:42
Úristen, ki ez az ember?! Nagyon jól ír!!! Igaza van.
Ászok
2013. május 05. 09:46
Önök ezt a hülyeséget beveszik? "Komprádor gyarmatosítók" "balliberális elitista-technokrata-népmegvető". Ilyen marhaságokat ha megerőltetem magam én is tudok mondani pl. A helyzet recesszív szugressziója annyira túlskurbinált, hogy nem fér össze a morális egzisztenciával. Na ugye! Ehhez már csak azt kell kiötleni ,hogy mindezért a mai ellenzék a felelős. Aki ilyet bevesz az tényleg nem normális. Sajnos ez a rezsim erre épít. "Idióta biztos üzenetekkel" érik el ezt az "alulképzett" tömeget, aki hinni szeretné ,hogy a gyűlölködéstől majd jobb lesz. Ha elég sokan utáljuk,szidjuk és segítünk gyűlölködni a kormánynak az egységbe formálja ezt a másként nem irányítható degenerált tömeget. Te is tagja vagy? Akkor kérd ki magadnak ,hogy ez a rezsim ennyire lenéz és nem tekint partnernek. Ha pedig odatartozónak érzed magad az a te bajod.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!