Régi modorosok

2013. május 23. 14:51

Jaj, lányok. Mint feminista pasi, hadd kérdezzem már meg: muszáj azt üzenni a világnak, hogy hülyék vagytok, de tökéletesen?

2013. május 23. 14:51
Balavány György
Balavány György
hvg.hu

„A nanésok, magukat erkölcsi ideálként pozicionálva, kifejtik: »soha nem kérjük számon a bántalmazottakon, miért nem lépnek ki a bántalmazó kapcsolatból«. Stimmt, de Ertsey sem kérte számon, hölgyek. Csupán bátorította Terikét/Marikát, hogy ha lehet, ne botorkáljon vissza a pofonok völgyébe. Nem lenne baj, ha máskor olvasnátok, mielőtt írtok.

De a legjobb most jön: »Az áldozatok látszólag segítő szándékból történő fenyegetését mi szóbeli erőszaknak tartjuk, aki ilyet tesz, pontosan azt teszi, amit azok, akiket ő maga bántalmazónak tart.« Érted, Ertsey erőszakol, sőt: pontosan azt teszi, mint a komondoros asszonykínzó.

Jaj, lányok. Mint feminista pasi, hadd kérdezzem már meg: muszáj azt üzenni a világnak, hogy hülyék vagytok, de tökéletesen? Még elhiszi a világ, aztán nézhettek. És az nem tenne jót az ügynek sem, mármint a családi erőszak elleni küzdelemnek. Már ha az ügy még érdekel titeket egyáltalán.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Bábeli békák
2013. május 23. 17:39
Feminisfa faszi. Többszörösen kátrányos helyzetű.
ottapont
2013. május 23. 16:37
Kíváncsi lennék az előttem szólók életkorára. :)
GV0917
2013. május 23. 16:06
Balavány új szerepkörben.... Mióta elkerüli a nemzeti mozgalmakat, apostataként és lázadóként neofita liberálanarchistaként fungált. Most új irányt vett,ehhez illenék legalább kersztnevet váltani,mert hogy nem elég FEMINISTÁNAK lenni, annak is kell látszani! Igy aztán Balavány-Halavány Györgyi néven alázhazod, gyalázhatod kedvedre Ertseyt,meg akiknek Ertsey írt. El lehet mondani mindennek a libákat, mert nekik nincs irodalmi vénájuk, hogy a mondatokat iróniának, vagy sértésnek érezzék. Te tudod,neked van érzéked.Az átvátozáshoz... Most döntsd el magad, hogy "gyakorló feminista pasiként "lányos fiú,vagy fiús léány akarsz é lenni?
gross
2013. május 23. 16:05
A családon belüli erőszakig persze sok esetben egy mindkét fél által táplált destruktív folyamaton kerersztül jutnak el, ettől még a képlet egyszerű: azonnal be kell szüntetni a fizikai agressziót, veszélyeztetést (mondjuk elköltözéssel). Utána lehet megoldásokat keresni, ha vannak még.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!