Válasz Ertsey Katalin Terikének (sic) címzett levelére

2013. május 21. 20:43

Az áldozatok látszólag segítő szándékból történő fenyegetését mi szóbeli erőszaknak tartjuk, aki ilyet tesz, pontosan azt teszi, amit azok, akiket ő maga bántalmazónak tart.

2013. május 21. 20:43
A NANE Egyesület önkéntesei
Facebook

Tisztelt Ertsey Katalin!

Mivel nem ismerjük egymást személyesen, és Magyarországon egymás számára idegen felnőtt emberek között a magázódó forma a bevett és az udvarias, javasolnánk, hogy maradjunk mi is ennél, mi így levelezünk. Egyben engedje meg, hogy majdnem húsz éve bántalmazott nőkkel foglalkozó szervezet önkénteseiként megosszunk Önnel néhány információt, melyeket reméljük, használni fog, amikor legközelebb bántalmazott nőknek ír képviselőként nyílt levelet.

1) Mi az ügyfeleinket mindig magázzuk, ezzel is kifejezve, hogy tiszteljük őket. Akkor is, amikor a bulvársajtó becenevükön emlegetve őket vájkál a magánéletükben. Különösen érdemes erre odafigyelni olyan esetekben, amikor annak, akit akár barátkozó szándékkal letegeznénk, jó oka lehet nem merni visszategezni bennünket. Ilyen eset az, amikor az ember parlamenti képviselő.

2) Mivel tudjuk, hogy a bántalmazó kapcsolatból kilépni rendkívül nehéz, átlagosan harmadik, negyedik (gyakran még többszöri, egyes felmérések szerint negyedik-hetedik) próbálkozásra sikerül, és azt is tudjuk, hogy ennek súlyos lelki, gazdasági, adott esetben fizikai biztonsági okai vannak, soha nem kérjük számon a bántalmazottakon, miért nem lépnek ki a bántalmazó kapcsolatból.

3) Visszamenőleg végképp nem hibáztatjuk őket azért, hogy bántalmazó kapcsolatba kerültek. Nyilván, ha tudnák előre és biztosan a nők, hogy bántalmazni fogják őket, nem lépnének be ezekbe a kapcsolatokba. A nők közti párbeszéd, a tapasztalatok megosztása valóban fontos, azonban nem visszamenőleg számon kérve, hanem a jövőre tekintve. Ennek feltétele a kölcsönösség és az egyenlőség, amelyet eleve ellehetetlenít, ha a másik nőt kioktatólag, lekezelően, egy nyílt levél hivatalossága ellenére tegezve és becenevén szólít meg a látszólag párbeszédet kezdeményező fél.

4) Az áldozatok látszólag segítő szándékból történő fenyegetését mi szóbeli erőszaknak tartjuk, aki ilyet tesz, pontosan azt teszi, amit azok, akiket ő maga bántalmazónak tart.

Tisztelettel a figyelmébe ajánljuk a NANE Egyesület Miért marad? című kiadványát további szíves tájékozódásra, illetve ha ennek alapos elolvasása után felmerülnek Önben kérdések, keressen bennünket.

Üdvözlettel,

A NANE Egyesület önkéntesei

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
1000bocs
2013. május 22. 14:05
Szerintem adjunk a nőknek puskát a kezébe, hogy jól lelőhessék a férfiakat, amikor nekik tetszik. Utána ne is vizsgáljuk, hogy jogos volt-e a gyilkosság. A nőnek csak igaza lehet, és GENETIKAILAG vétlen áldozat. Hiszen maga a család intézménye kihasználja a nőt. A férfi mindig kihasználja a nőt. A főnöke (aki férfi) is csak kihasználja a nőt. A miniszterek (ha férfi) csak kihasználják a nőt. Vannak olyanok, akik még titkolják valódi énjüket. Még nem verik a nőt. Még. De az állat (komondor?) bennük van, mélyen. És tíz körömmel kapaszkodik kifelé. Ott van a bestia a civilizációs máz alatt. A férfi genetikailag gonosz. És csak verni akar. Nőt. Bezzeg a nők! A leki béke hordózói. A nyugalom csiripelő madarai. Az önfeláldozás Istennői. Évezredek óta ölik és verik őket a férfiak. Lőjétek le mind a disznót! Bízzátok Istenre a válogatást.
citizen queen
2013. május 22. 12:08
No, lesz még a NaNé-ból egyes balfékek szemében jobboldalinácifasisztanőelnyomó szervezet, ha így folytatja, és - nagyon helyesen egyébként - felhívja a figyelmet a valós segíteni akarás, és az ócska politikai haszonlesés közötti óriási különbségre. Mert amit Ertsey, meg a többi nyálcsorgatva vak komondorozó, nőverő fideszező bal-lib politikus, és firkász művel, az bizony az utóbbi.
puszika
2013. május 22. 11:58
Itt most a tapasztalat szólalt meg,Ertseynél a politikai haszonlesés!!!
vigyor
2013. május 22. 08:55
Na végre. Kellett már egy ilyen írás, ami helyrerakja a szómenéses képviselőket. És felhívja a figyelmet arra, hogy a szólásszabadság nem jelenti azt, hogy olyanról ír olyanoknak, amikről lövése sincs, és nem hogy árt, de bánt, sért, és ítélkezik, csak azért, mert ő képviselő...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!