Megéri-e stadionokat építeni?

2013. április 12. 10:44

A balliberális oldal úgy mutatja be a stadionok építését, mintha a kormány a futballhuligánoknak építene stadiont, ezáltal támogatva a szélsőségeseket. A cél pontosan az ellenkezője.

2013. április 12. 10:44
Szolomayer Balázs
Kerdem
„A ma tapasztalható áldatlan állapotok járulnak hozzá ahhoz, hogy a magyar futball garantáltan a szélsőséges szurkolók kezén maradjon. Fedetlen lelátók, borzasztó higiéniai körülmények járulnak ma hozzá ahhoz, hogy egy középosztálybeli maximum nyakkendős legyen (inkább csak egy-egy meccsre jár el). Ha ez megváltozna, egészen biztos, hogy pozitív irányba mozdulna el a szurkolói mentalitás is. Csak józan ésszel is belegondolva, nők és gyerekek mellett egészen más szellemiség kerekedhetne felül. A másik, hogy az új pályák be lesznek kamerázva. Azok, akik pedig tudatosan a rend bontására törekszenek, búcsút mondhatnak a szentélynek, rosszabb esetben a szabadságuknak is. (...)

Mivel a stadionépítést folyamatosan szociális demagógiával is támadják a balliberálisok, nézzük meg ők miket építettek hasonlóan »horribilis«  összegekből. Összehasonlítás képen a Köröshegyi-völgyhíd 43 milliárd forintba került az adófizetőknek, melyről máig megoszlanak a vélemények, hogy egyáltalán szükség volt-e rá. A 4-es metró pedig jelenleg 425 milliárdnál tart, melyből 181 milliárd forint az EU-s támogatás, tehát 244 milliárd forintba fog kerülni az adófizetőknek. Ezzel szemben a Ferencváros stadionja 7 (!) milliárd, míg a Debrecené 11,5 (!) milliárd forintból épül meg. No komment.

Ha mindezt összegezzük, akkor azt hiszem, hogy teljesen érthető a balliberális fanyalgás. Hisz a jobboldal rendkívül olcsón juthat jelentős mennyiségű szavazathoz. És mindezek mellett még értéket is teremt.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gubenc
2013. április 12. 16:30
A szerző próbálja összehsonlítani a felépített stadionok méretét az MB1-es meccsek és a válogatott meccsak nézősszámíival és mindjárt világos lesz, hogy mi a probléma. Nagy élmény lesz majd az új 40 000 férőhelyes puskás stadionban egy EB selejtezőt végignézni mondjuk 5 000 nézővel. Csak minden nyolcadik helyen lesz néző. A német TV maciban meg majd bemutatják a foghíjas nézőteret, és utána bemondják, hogy magyarországon hány gyerek éhezik. Esetleg lesz róla kép, hogy néha Hegedüs Zsuzsa felkeresi őket az Audival. Ezzel fognak Európában a mocskos liberálisok kampányolni a néppárt ellen az EU képviselő választásokon.
Fici7
2013. április 12. 14:48
A foci klubok magántulajdonban vannak, akkor tulajdonképpen kinek is épülnek a stadionok. Kivéve a Népstadiont.
Akitlosz
2013. április 12. 13:07
A stadion csak a külső. Akit nem érdekel a magyar labdarúgás nevű izé, őt új stadionban sem fogja érdekelni. Ha valami nem tetszik, új ruhában sem tetszik. A stadionokat azért építik, mert a labdarúgás a miniszterelnök kedvenc sportja. Ugyan nem közérdekből. Ezzel ellentétben autópályára és metróra bizony szükség van. Más kérdés, hogy mennyiért. De labdarúgó stadionokra közpénzekből a legcsekélyebb mértékben sincsen szükség. Azt építsék az abból a sportból élő klubok. Ja, hogy nem a sprotból élnek, hanem közpénzekből ők is. Na ezért károsak az ilyen beruházások.
Trükkök Százai...
2013. április 12. 12:31
Kilakoltatott hiteleseknek átmenetileg jó lesz.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!