Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Amcsi szteroid hizlalja a Bajnai-pártot

2013. április 19. 13:24

Bajnai maga vallja be, egyesületét és mozgalmát döntően külföldről finanszírozzák.

2013. április 19. 13:24
Oizo Oito
Tutiblog
„Bullshitszagú közlemény esett be a szerkesztőségek postaládáiba a napokban. Bajnaiék az átláthatóság és a transzparencia jegyében közzétették a Haza és Haladás - az E14 szellemi hátországát finanszírozó egyesület - támogatóit és a befolyt összegeket. Az önbevallás harakirivel ér fel: Bajnai maga vallja be, egyesületét és mozgalmát döntően külföldről finanszírozzák.

Bizony a politika pénzbe kerül, ugyanúgy, mint minden az életben, a gyereknevelés, az ablakmosó-folyadék, meg a lakásfelújítás. A politika világában fénymásolót, irodát, embereket kell finanszírozni, és ez bizony pénzt követel.

Magyarországon a jobboldal szereplői számára vastörvény, hogy a jobboldali pártok működését biztosító forrásokat meghatározó mértékben hazai pénzekből kell előteremteni, vagyis döntően magyar forrásokból kell a magyar pártokat finanszírozni. Ez szuverenitási kérdés a jobboldalon: a jobboldali közvélekedés egyik sarokköve, hogy akkor lehetünk függetlenek és szabadok, ha anyagi értelemben is azok vagyunk. Ez nem egyszerűen nemzetieskedés vagy magyarkodás, hanem szorosan kapcsolódik a politikai legitimáció és a demokrácia alapkérdéseihez: milyen céllal, és kit képvisel egy bizonyos párt, és a kapott felhatalmazást mire használja?”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 186 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szalámis hegedű
2013. április 20. 09:39
Lopni, csalni, hazudni, hazát árulni = Fideszesnek lenni
basatu
2013. április 20. 08:59
Ajelenleg érvényes törvények szerint bárki nek joga van a pértokat támogatni! Tehátr az a jog az ellenzéki pártokra is érvényes!Mellesleg a fidess is kap pénz külföldről,belföldről,sőt ők még az állam pénzét is felhasználják törvépnytelenül párt célokra.Nyilván való hogy a következő kormány ezt megtorolja!
mustármag
2013. április 20. 08:36
Index 2010. dec. 23. ...Haza és Haladás Alapítvány néven azonban már két évtizede működik egy másik politikaközeli szervezet is. Azt még kormánypártként az MDF hozta létre külföldi párttámogatások befogadására. Még nevet sem tudtak kitalálni, maguktól.
Bábeli békák
2013. április 19. 23:33
„Igaz-e, hogy a Haza és Haladás Alapítvány olyan ingatlanban bérel irodát, amelynek a tulajdonosa Nagy György, a Hajdú-Bét ügy egyik főszereplője? Van-e ma is üzleti kapcsolat Bajnai Gordon és Nagy György között?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!