A tiszta ész kritikája

2013. április 14. 14:01

Egy „Adj gázt!”-féle kétértelmű fölkiáltás romkocsmai poénnak penge, ott én is röhögnék rajta.

2013. április 14. 14:01
Foray Nándor
Alternatíva

Gyurcsányra nem csak 2006 októbere óta fújnak az igazi nácik. Orbánra sem csak 2013 áprilisa óta fújnak. Utálták őket az állítólagos jogtiprásaik előtt is. Nyugi. Nem kell félteni a nácikat. Gyakorlatilag eltörpül a jelentősége, hogy Gyurcsány meg Orbán mit tesz, illetve mit nem tesz ellenük vagy értük: ha igazi nácik döntenének egy-egy ilyen nemzetidegen sorsáról, nem sok babér teremne számára, és e szándékuktól független, hogy a héten motorozhatnak-e.

A liberálisok el szokták vetni azokat az érveket, amelyek nem szigorúan természettudományos, racionalista alapokon nyugszanak (valláserkölcs, nemzetkép, családfogalom), ezzel a »fasiszta fagyi visszanyal« vélekedéssel ezúton – jóllehet ennek ellenkezőjét hiszik – meghazudtolják magukat. Azon filózni, hogy ezek után mi lesz, ha a nácik átveszik az irányítást, teljesen értelmetlen: egyfelől mert nyilvánvalóan nem fogják, másfelől ha mégis, akkor úgyis mindegy, mit csinálunk. Ebből a képtelen hipotézisből kiindulva számítani, hogy: »a nácikkal méltányosnak kell lennünk, ha azt akarjuk, hogy majd ők is méltányosak legyenek velünk« – egyenesen nevetséges.

Hol él vajon, akinek ez a dilemmája?

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 135 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. április 15. 09:23
Pedig jót ír a gyerek! Kinek nem inge...
Zokni
2013. április 15. 09:13
K. Szerző írja: a "... el szokták vetni azokat az érveket, amelyek nem szigorúan természettudományos, racionalista alapokon nyugszanak (valláserkölcs, nemzetkép, családfogalom)...". Nos, ha jóindulatu akarok lenni, akkor egy "jobboldali" (vagy "konzervatív") ember mindig elárulja, hogy végső soron, ami az érvkészletét illeti, lényegében csak a tájékozatlanság a legbiztosabb elvi alapja. Honnan veszi, hogy a valláserkölcs, a nemzetkép, vagy a családfogalom NEM alapszik a ráción!? Rögtön az "...azon filózni, hogy ezek után mi lesz, ha a nácik átveszik az irányítást, teljesen értelmetlen: egyfelől mert nyilvánvalóan nem fogják, másfelől ha mégis, akkor úgyis mindegy, mit csinálunk..." - kijelentéssel igazolja is a fenti tételt. Hiszen attól még, hogy didaktikai okokból úgy tanítják, hogy Hitler 1933-ban átvette a hatalmat, attól természetesen ez egy fokozatos folyamat eredménye volt. Jelenleg is csak annyi történik, hogy ezt a vészterhes folyamatot - melynek kiinduló oka mindig a nehezedő gazdasági körülmények - kordában kell tartani, valahol meg kell állítani, nem szabad engedni kibontakozni... Ennyi.
Wazze
2013. április 14. 22:29
Ez a szar zsidobuzi gondolom azutan kapta a fizut, hanyszor birja egy cikkebe belehanyni, hogy: "naci"
willdataa
2013. április 14. 20:20
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Náci az akit a zsidók lenáciznak, bizonyítani nem kell. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!