Amikor a jogállamért nem kár...

2013. április 21. 15:46

Szélsőségek ellen úgy a NER egyetlen egy ellenzéki politikusa sem küzdhet, hogy éppen annak jogi kultúrájával kíván az alkotmányos patriotizmus irányában elmozdulni.

2013. április 21. 15:46
Böcskei Balázs
Magyar Narancs

Az »Adj gázt« felvonulása térbeli, látható ellenállást hívott életre – ahogyan az nyugat-európai szélsőségellenes stratégiákból már ismert. Ha ennek ellenére a magyar baloldal mégis azt gondolja, hogy megspórolhatja az utcai politizálás antifasiszta programjának kidolgozását, az csak a gondolkodás rossz irányára vall. Ha a diákoknak és civileknek nem hisznek, úgy legalább testvérpártjaik akcióira vessék nyugatra néző szemeiket. A térbeli antifasiszta politika hiányában ugyanis a történelmet és áldozatok emlékét tesszük ki bizonytalanságnak és a szélsőjobboldal játékszerének.

Addig is az az ellenzéki, aki a fentihez hasonló jogrelativizáló dicséretekkel él, csak a következő dolgokhoz járul hozzá: a jogállam állampolgárok általi közönyéhez, az alkotmányos kultúra rombolásához, ahhoz hogy a társadalom tagjai úgy tekintsenek a jogra, mint hogy az csak politikai konstrukció kérdése. Szélsőségek ellen úgy a NER egyetlen egy ellenzéki politikusa sem küzdhet, hogy éppen annak jogi kultúrájával kíván az alkotmányos patriotizmus irányában elmozdulni. Önmagában politikailag a jó oldalon (szélsőségekkel szemben) állni nem elégséges katalizátor arra nézve, hogy egy társadalom azonosuljon a jogállami normákkal. Éppen a jogállami elvek instrumentalizálásának és relativizálásának tapasztalata a velünk élő múlt.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Magyargyerek 2.0
2013. április 21. 23:13
Bocsi de nem síkbeli politika lenne az? Vagy már a levegőben is antifák röpködnének?
Akitlosz
2013. április 21. 17:52
Ugyan nem a vörös szélsőségesek véleménye jelenti a jogállami normákat. Inkább ők tűnjenek el végre a magyar társadalomból, mint a nemzeti érzelműek!
toportyántiszteletes.
2013. április 21. 16:25
Ki van ez találva Balázska,először csinálunk magunkból 1 széljobbos alakulatot,szépen kistafírozzuk,háttértámogatjuk,aztán amikor zsigeri tahó mivoltukból adódóan nekimennek zsidráknak,homokosnak jön a jókirály és rendet csinál ideig óráig,lehetőleg autokrata módon!Képzeld el a legnagyobb disznóságot,szorozd mek kettővel és még így is csodálkozni fogsz vazze!
kjkj945
2013. április 21. 16:22
https://fbcdn-sphotos-c-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc1/644661_502420533152435_945106241_n.jpg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!