Antidemokratikus eszközökkel a demokráciáért

2013. március 10. 15:40

Aki civil az általában ballib és aki független az minden esetben ballib.

2013. március 10. 15:40
Szolomayer Balázs
Konzervatórium

„Közhely manapság, hogy aki civil az általában ballib és aki független az minden esetben ballib. Ugyanis arról van szó, hogy gyakorlatilag ezek a fiatalok antidemokratikus eszközökkel harcolnak a demokráciáért és jogellenes eszközökkel a jogállamiságért. Lehet éppenséggel szeretni, meg nem szeretni a Fideszt. De mégis, bármilyen civil szervezettel szemben, képviselőit egy demokratikus választáson választották meg. Sőt, a régi alkotmány alapján jutottak a kétharmados többség birtokába, ezzel szemben a civilek marginális csoportosulásokat képviselnek, bár még ezt is tagadják.

Egyes esetekben egyet is lehet érteni a követeléseikkel – gondolok itt a gyűlöletbeszéd elleni törvényre – de akkor sem tud az ember konzervatívként odaállni melléjük, mert egy konzervatív nem fog részt venni egy magántulajdon elleni támadásban. Láthatóan nehezen tudott mit kezdeni a helyzettel Bajnai Gordon is: a Haza és Haladás kijelentette, hogy semmi köze sincs a rendezvényhez. Vagyis nem vállalt közösséget vele. Nem csoda, hisz a nyugodt, higgadt és szakmai politizálással nem nagyon fér össze az, ami tegnap zajlott. Nem így a Párbeszéd Magyarországért, mely egyértelműen támogatásáról biztosította a tüntetőket. Tőlük mondjuk ez nem meglepő, hisz köreikben nagy hagyománya van az ide-oda láncolgatásnak. Hogy ez mennyire egy őszinte tiltakozási forma és mennyire nyílt provokáció, szerintem ezt mindenki döntse el maga.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 330 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
uborka sanyi
2013. március 11. 08:57
Volt olyan,aki meg azt mondta: nem minden konzervatív hülye,de minden hülye konzervatív.
székely
2013. március 11. 08:01
Konzervatív ember nem randalirozik. 2002 után a 8 éves ellenzékbe kényszerített haza védelmében a ballib rohant a rendőröknek, piszkolta tere a Kossuth teret, stb. A keresztény konzervatív oldalt kompromittáló savas öregurat és dühös asszonyságokat a komcsik küldték a FIDESZ székházhoz.
Fakutya őrnagy
2013. március 11. 00:11
Ugyanezek a szarok pár hónapja tüzoltónak öltözve garázdálkodtak és a Parlamentbe akartak betörni.
=nessuno=
2013. március 10. 22:35
Adolf Hitler demokratikus választással került hatalomra. Ez nem érv arra, hogy valaki lebontsa a demokráciát. Sem az, hogy a többség mellette áll. El vagytok tévedve, kedves kormánypárti elvtársaim!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!