Soha ne építsünk hotelt az ártérre!

2013. március 01. 18:26

Csak találgatni lehet, hogy vajon mi okozhatta az árvízvédelmi referensnél a 180 fokos fordulatot.

2013. március 01. 18:26
Nuszbaum Tibor
Fent és Lent

„Mi sem világít rá jellemzőbben a Római-partra tervezett mobilgát körülötti kusza viszonyokra, mint Csók László összefüggéstelen nyilatkozatai. Csók 2006-ban a Városháza vízügyi főtanácsosaként azt mondta a Figyelőnek, hogy »Európában mindössze négy-öt éve alkalmazzák a mobilgátat, s ezt az új műszaki megoldást csak a Dunánál kisebb folyók védelmére használják: Hamburgban, Kölnben és Prágában.«

Ezzel szemben most mint a Főpolgármesteri Hivatal árvízvédelmi referense jelentette ki, hogy »Nyugat-Európában a mobilgát már bizonyított, Prágában és Pozsonyban is használják, biztonságosan véd, és Budapesten is meg fogja állni a helyét.«

2006-ban Csók konkrét katasztrófát vizionált a mobilgát kapcsán: »másképp megy tönkre egy földgát, amelyen lehet korrigálni a repedéseket; egy acélszerkezetet semmivel nem lehet tovább erősíteni. Ha minden előjel nélkül megroppan és elszáll, akkor percek alatt hatalmas vízár önti el a környéket, jelen esetben a Szentendrei útig minden úszna«. Hozzátette, hogy jóval drágább a part mentén építeni gátat, mint a nyúlgát vonalán, ráadásul a jeges ár ellen az nem is védene.

2013-ban viszont már egészen más szempontokat tart fontosnak: »A cél, hogy a part rekreációs, pihenő- és sportfunkcióját megtartsák, sőt azt észak felé is bővítsék.« Máshol megemlíti, hogy jóval olcsóbb a part mentén építeni gátat, mint a nyúlgát vonalán.

Csak találgatni lehet, hogy vajon mi okozhatta nála ezt a 180 fokos fordulatot. Az viszont tény, hogy megvilágosodása után szinte szóról-szóra ugyanazon érveket hajtogatja, mint a hoteltulajdonos Egri Gábor a hírhedtté vált index-videón.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2013. március 02. 08:32
Mikor??? Ne a 38-a ásrvízre gondolj, az nem árterület! http://2.bp.blogspot.com/-jBzp3MsP7RQ/Tz11vVpY2rI/AAAAAAAAAfc/S8NlbBESaTk/s640/bp16.jpg http://href.hu/x/jfep http://3.bp.blogspot.com/_QBxiyaWlQvk/TKg9ITYbdLI/AAAAAAAACF8/fs6UTjVfoF4/s1600/mikovinyi.jpg http://href.hu/x/jfeo
vigyor
2013. március 02. 07:39
Csak olvasok és nem értem, most akkor abban már egyetértenek a tiszteltek, hogy kell gát, csak abban nem, hogy az milyen gát legyen?
tributum
2013. március 02. 07:27
- Azért a Mandi ezzel a gátüggyel nálam igencsak leszerepelt. Hogy még véletlenül sem ad teret a "másik fél" véleményének. Még akkor sem, ha azt egy különben válogatás nélkül, folyamatosan átvett cikkű szerző hangoztatja, mint mondjuk a Micnai bácsi a Heti Választól, úgy egy héttel ezelött... http://hetivalasz.hu/jegyzet/amit-barmikor-elvihet-a-viz-abba-komoly-osszeget-senki-sem-fog-beruhazni-61007/
Gombóc XVI. Artúr
2013. március 01. 20:04
Anno Prokopp Dóra is megmondta, hogy "van az a pénz, amiért korpásodik a haj"...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!