Havária

2013. március 19. 18:20

Elárvultan ért bennünket a tavaszi tél támadása, hiszen a kormányzó – akinek nem dirigál sem Brüsszel, sem Moszkva – ezúttal Brüsszelben védte alaptörvényének újabb jogfosztásait.

2013. március 19. 18:20
Markó Beáta
168 Óra

„Az idei március 15-e mindannyiunk számára emlékezetes nap marad. Az évszakhoz képest rendkívüli ítéletidő, havazás, viharos erejű szél közeledett Magyarország felé, s éppen a ’48-as forradalom előestéjén csapott le. Senkit sem érhetett váratlanul, hiszen a meteorológia már napokkal korábban figyelmeztetett rá, s mint a téma egyik szakértője, a belügyminiszter utóbb megállapította: »Kétszer-háromszor olyan erős volt a szél idehaza, mint az európai uniós viharok.« Balsors, akit régen tép... Ha mindez nem lett volna elég, elárvultan ért bennünket a tavaszi tél támadása, hiszen a kormányzó – akinek nem dirigál sem Brüsszel, sem Moszkva – ezúttal nem Moszkvában üzletelt, hanem Brüsszelben védte alaptörvényének újabb jogfosztásait. 

Első helyettese sújtásos Bocskaiban feszítve, fején kalappal – fehér ló hiányában – pejparipán vonult be Kézdivásárhelyre a jeles napon. (Itt hívnánk fel jelmeztervezőjének szíves figyelmét, hogy a Bocskai-kabát kiegészítője nem a kalap.) A másik helyettese Zágrábban tartózkodott. Ezenközben tízezrek rekedtek a hóban az autópályákon élelem és innivaló nélkül, 20-25 órát várakoztak magukra hagyatva, attól rettegve, hogy lemerül a mobiltelefonjuk, kifogy a kocsijuk tankjából a benzin, mialatt az erős szélben tíz perc alatt teljesen betemette autójukat a hó. (...)

18-án Kósa Lajos parlamenti felszólalásában közölte: »A katasztrófavédelmi rendszer új működési mechanizmusa jól vizsgázott. Bár a katasztrófavédelemnek nem is feladata, hogy azonnal segítsen a bajbajutottakon.«

A március 18-án nyilvánosságra hozott Ipsos-felmérés alapján a Fidesz támogatottsága a múlt havi 18-ról 24 százalékra emelkedett, így 1,9 millióan sorakoznak fel a kormánypárt mögé. Erősített az MSZP is, 13-ról 16 százalékra bővült a tábora, ezzel 1,3 millió híve van. És ebben a felmérésben még nincs benne a múlt heti havária. Kíváncsian várjuk a következő felmérés eredményét: hány új szavazatot hozott a katasztrófahelyzet profi kezelése a Fidesznek? Felébred-e végre a magyar társadalom a három éve tartó téli álmából?”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 36 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2013. április 10. 20:20
Markó Beáta = Együtt 2014
Wiesz
2013. március 29. 10:06
Ez a csúszatott antiszemitizmus amit ez a szélsőséges Markó Beáta megenged magának döbbenetes és feéháborító !
Wiesz
2013. március 29. 10:05
Ez a csúszatott antiszemitizmus amit ez a szélsőséges Markó Beáta megenged magának döbbenetes és feéháborító !
KannibálTatárÚr
2013. március 19. 20:36
Kedves Bejáta! A Ti lieberális csoportotok van nagyon az állami beavatkozás ellen: mindenki gondoskodjon magáról. Most, hogy kimentetek az itéletidőbe (csehül Slota), az államot teszitek felelőssé, hogy nem gondoskodott rólatok, pedig a met. intézet figyelmeztetett a veszélyre. Nos ezt a figyelmeztetést Ti is elolvashattátok az utrakelés előtt és ennek tudatában dönthettetek: indulunk, vagy nem. Egyíbkínt gyerekkorunkban hófúváskor becsuktuk a külső ajtót is és nem mentünk szánkózni, hógolyózni. Ennyi öngondoskodás már a gyerekekben is benne volt. Ti, öngondoskodók egy kis hófúvással sem birkoztok meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!