Badacsony 2013

2013. március 23. 07:15

Badacsonyban egyre többen, egyre többet gondolkodnak, sok érdekes dolog jön ki ebből.

2013. március 23. 07:15
Kovács András István
Olaszrizling

Skizo Rozé 2012

Syrah (szentségtörés a Szent György-hegyről, jól megterhelt tőkékről, lehet ennél hátrányosabb helyzetből indulni? Tökös tudathasadás…) És igen, innen szép nyerni: a végeredmény egy kedves, mosolygós, zamatos, természetes rozé, 1200 forintos polci áron. Nincs kérdés. (Van, de kérdezés helyett néha jobb a rozézás.)

Szatmári Pincészet Rizlingkő 2011

Továbbra is személyes kedvenc, egy évvel ezelőtt is nagyon bejött. A Rizlingkő két fajta borának házasítása: az olaszrizling és a Rózsakő találkozik benne. Nyerő illat, pompás ívben fejlődik, vibrál, összetett, új rétegek jelennek meg folyamatosan, ránk köszön például a fenyőgyanta is. Zamatban kellemes fanyarság, harmonikus bor, mindene a helyén. Az olaszrizlinges mandula kiinteget az ízek közül, ez nálam külön jó pont a Rizlingkőben. Utóíze hosszú, tartalmas, a mandulásságot tolja itt is.

Szászi Endre Zeusz 2012

Szászi Endre tisztán, egyenesen, jól gondolkozó ember. Ő ezt mondja erről a borról: tudom, hogy a mai trend az alacsony alkoholra épített egyensúlyról szól. De azt is tudom, a Zeusz nem ilyen, annak magas mustfokkal kell beérni, akkor lesz harmonikus, izgalmas, hosszan érlelhető különleges bor. Ez a példány saját élesztővel teljesen szárazra kiforrt, 14 százalék lett az alkohol, de nem lóg ki, harmonikus szép bor. Ez nem olyan, hogy napi egy palackkal benyakal a kuncsaft, ez az ünnepek, a szilárd és hosszú barátságok bora.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!