Központozás: ismeretlen tüntetésszervezők tüntetést szerveznek ismert civilekkel

2013. március 07. 17:24

Adott egy civil szervezet, és közülük valakik tudják, hogy kik szervezik a tüntit, a többiek meg csak jöhetnek biodíszletnek.

2013. március 07. 17:24
equally
demokratikus aspektus

„Például, mi van, ha azok, akiket egy szervezet, mondjuk a HAHA rávesz arra, hogy menjenek együtt tüntetni velük, megkérdik, hogy »hello, de ki szervezi?« Ekkor azt kell mondania a HAHA főszervezőknek, hogy »zsrzsgdzsghfgszsgdh« ? És mi van, ha valaki azt mondja, »bocs, nem hallottam« ?

Másodpercek alatt ott vagyunk, hogy egy civil szervezet működése elemi szinten korrumpálódik. Az ilyesmi nem vicc, nem poénos, nagyon kemény dolog. Értsd, adott egy civil szervezet, és közülük valakik tudják, hogy kik szervezik a tüntit, a többiek meg csak jöhetnek biodíszletnek.

Oszd meg és uralkodj. Ezzel a kis gesztussal, hogy »maradjon a mi kis titkunk, ki szervezi a tüntit«, a tüntetésszervezők éket vertek egy civil közösség és azok vezetősége közé, létrejöttek azok, akik egyenlőbbek az egyenlőknél. Ez gáz. Vagy nem?

Egy társadalomnak szüksége van a tüntetésekre, azért is mennek el az emberek. A tüntetésszervezők azonban nem saját profitra szervezik a tüntetést, hanem a közösség javára. Nem dolgozhatnak saját »zsebre«. Abban a másodpercben, hogy egy tüntetésszervező társaság azt várja a tüntetés leendő résztvevőitől (a társadalomtól), hogy úgy menjenek el, hogy nem kötik az orrukra, hogy kik találták ezt ki, kik szervezték ezt meg – felrúgják a kölcsönös és kollektív bizalom intézményét. Így máris uralkodnak, hatalomra tettek szert egy társadalom felett. Lesznek, akik a tüntetés végfelhasználói lesznek, akik elmennek, mert a csatlakozott civil szervezetek odaviszik őket, de ők maguk nem tudhatják, hogy kik szervezték ezt. Ez egy olyan hierarchia, ami semmilyen demokráciáért küzdő szervezetben nem engedhető meg. (kivéve Budapesten)”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kandeláber
2013. március 08. 09:21
Hahás csírák szervezték az egészet, mi ebben a titok? Mint ahogyan '90-ben a taxisblokád idején fideszes-eszdéeszes arcok vegyültek a mob közé, most ott vannak a hahások.
ördöngös pepecselés
2013. március 08. 08:31
azért annyiban érthető a szervezők tudathasadásos állapota hogy a teljes politikai baloldal ilyen állapotban leledzik Bajnai kínos megválasztása óta a baloldal úgy akar hatalomban lenni hogy nincs egyetlen olyan, valamennyire is karizmatikus vezető aki felvállalja a szerencsétlen, hazudozó, eszetlenül vagdalkozó, Orbánt bármi áron eltakarítani óhajtó baloldali álértelmiséget. Vannak viszont tehetségtelen némberek, Bajnai féle percemberek akik az anyjukat is eladnák egy libáért de jelen állásban ők még nem látnak lehetőséget ezért a háttérből gyülőlködnek
lastres
2013. március 07. 20:50
Marhaság. A cikkíró semmit nem tud az ilyen tüntetésekről. Akik benne vannak, mind tisztában vannak azzal, hogy miért csinálják, és hogy kik szervezik.
Fakutya őrnagy
2013. március 07. 20:39
Még meleg. http://www.youtube.com/watch?v=BGlfE8q0PPQ
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!