Tandíjat vezetne be a Hallgatói Hálózat?

2013. február 18. 17:17

Ha Magyar Bálinték akarják csorbítani az egyetemek autonómiáját az jó? De ha a jelenlegi kormány jön ugyanezzel, akkor meg sátánizmus?

2013. február 18. 17:17
Széljegyző
Jobbegyenes

„Az egyetemi autonómia megvédése a HaHa egyik legfontosabb követelése. Úgy vélik, ennek csorbítása megöli a kreativitást, megöli az innovációt. Azt azonban nem értettük, hogy ha valóban így gondolják, akkor miért nem háborodtak föl a Magyar Bálint által elmondottakon? A korábbi oktatási miniszter sajnálatosnak nevezte, hogy még 2006-ban az Alkotmánybíróság elkaszálta a felsőoktatási törvény azon passzusát, mely szerint a felsőoktatási intézmény rektora csak az intézményben működő gazdasági tanács egyetértésével nyújthatna be a szenátusnak az intézmény autonómiáját alapvetően érintő döntések meghozatalára vonatkozó előterjesztéseket. Akkor, hogy is van ez? Ha Magyar Bálinték akarják csorbítani az egyetemek autonómiáját az jó? De ha a jelenlegi kormány jön ugyanezzel, akkor meg sátánizmus?

Mint, ahogyan az várható volt, a beszélgetés során nem csak az egyetemek autonómiájának megvédése került szóba, hanem emellett olyan fontos témákról is kifejtették véleményüket a meghívottak, mint a felsőoktatás finanszírozása, a tandíj bevezetése, illetve a röghöz kötés.

A tandíj kérdésében voltak, akik nem okoztak különösebben nagy csalódást, Szabó Zoltán a DK-tól egyenesen kimondta, hogy »helyes és igazságos« volt a tandíj 2008-as bevezetése, hasonló véleményen volt Magyar Bálint is. Ami azonban meglepő volt, hogy ezek a vélemények semmiféle reakciót nem váltottak ki a korábban még minden lehetséges eszközzel a tandíj bevezetése ellen tiltakozó HaHa tagjaiból és szimpatizánsaiból. Úgy véljük, nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk, ők adták a hallgatóság döntő többségét.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Claypool
2013. február 19. 09:13
Juj mennyi dislike !!!! Tanuljatok inkább pöcsök!
Anonymtalan
2013. február 18. 21:39
Hűha! Hazértek a nevetőgörcsösök a kolégiumba. De megszaporodtak a dislike-ok a Mandin.
Kristóf
2013. február 18. 21:14
Minden másban is ezt csinálják.Volt a vizitdíj 3 száz forint.Abból orbánék mekkora cirkuszt csináltak.Az (anti)szociális népszavazás lebonyolítása több száz millióba került az országnak.Most meg legalizálják a hálapénzeket ami ugye tízezrektől a százezerig is terjedhet betege és orvosa válogatja. Ezért mondom,bármi rosszat is csinált Gyurcsány azt meg kell szorozni ezerrel és megkapjuk orbán teljesítményét.
Senye Péter
2013. február 18. 21:10
Ahol fizetni kell tandíjat, a családoknak elég hosszú ideje van arra anyagilag is felkészülni. Egyik évről a másikra bevezetni elég otromba dolog lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!