A HÖOK nem érti

2013. február 09. 15:34

Nehezen hiszem el, hogy Nagy Dávid és a HÖOK meglepődött azon, hogy a Nemzeti Ügyek Elbaszását Sikertörténetnek Hazudók Kormánya tesz rá, hogy mit mondott tegnap.

2013. február 09. 15:34
Pintér Bence
Alternatíva

Hát, kedves Dávid, Balog Zoltánnak semmilyen súlya nincsen a kormányban, legalábbis akkor nincs, ha az előtte álló feladat az egész kormányt veszélyezteti. A felsőoktatás ügye ugyanis már nem csak az egyetemekről szól, hanem, mint ahogy kezdettől fogva hangsúlyozom, a kormányról és annak kommunikációjáról is. A tüntető diákság kiállása, a folyamatos, gyakran egymással ellentétes hazugságok, illetve a félmegoldások elutasítása egyre nagyobb veszélyt hordoz a kormány számára, mivel ha így folytatják, egy egész generációnyi szavazót veszítenek el.

Ezért volt fontos, hogy az imént felsorolt dolgokat következetesen, egy elfogadott program alapján képviselte a diákság: ezt az előnyt adta föl a HÖOK, amikor leült tárgyalni Balog Zoltánnal, és hagyta magát belevinni egy nagyjából semmit sem megoldó részmegállapodásba. Hadd gratuláljak Dávid, mondjuk úgy, hogy a trónok harcában nem vagytok valami ügyesek. A kormánynak ezzel sikerült megosztania a tüntetők egységét, és közülük a »legitim«, »demokratikusan választott« szervvel megegyezni valamiben. Emellett sikerült megegyezni arról, hogy majd kerekasztalozunk, aztán majd beszélünk ám mindenről gyerekek, csak jer ha mondom rontom-bontom, ülj meg itten az ölemben. Azt is belengették, hogy a hallgatói szerződések sincsenek kőbe vésve.

Persze, mert az időt húzni kell. Én tényleg nehezen hiszem el, hogy Nagy Dávid és a HÖOK meglepődött azon, hogy a Nemzeti Ügyek Elbaszását Sikertörténetnek Hazudók Kormánya tesz rá, hogy mit mondott tegnap, és beleírja az alaptörvénybe, amit akar. Ha Nagy Dávid sokat ugrál, akkor bele fogja írni az alaptörvénybe, hogy mondjuk huszonöt év felett senki sem járhat egyetemre. És akkor Nagy Dávid majd nem járhat egyetemre, hanem mehet vissza a balettbe ugrálni. Ilyen ez a kormány, két és fél év alatt kiismerhettük a természetét: ha csukott ajtóval találkozik, sosem próbálkozik kopogással, hanem berúgja azt. Ha pedig nem sikerül elsőre, akkor hozza a buldózert.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 81 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Rabonban
2013. február 09. 19:05
Na ez a te színvonalad, öcsém. Remélem nem magyartanár akarsz lenni ezzel az ihlettel... Inkább azt tanácsolnám Petőfi után szabadon: ha nem tudsz mást , mint eldalolni saját hascsikarásodat és görnyedésedet az egyetem előtt, nincs rád szüksége a világnak, s ezért a szent fát félretedd.
tarackos
2013. február 09. 18:16
Nagy Dávid a rektorokkal együtt az első adandó alkalommal elárulták az ügyet mert hitványak. "Az, hogy másoknak (nem csak a diákoknak) nyilvánvaló, mégsem tesznek semmit, az meg a mi legfőbb bajunk." Pontosan! Sajnos csak az "I luv Orbán Viktor" klub, vagyis a békemenet aktív...
szabadhajdu
2013. február 09. 17:46
Ki ez a f@szfej Pintér Bence? Ki ez a f@szfej Pintér Bence? Ki ez a f@szfej Pintér Bence? Ki ez a f@szfej Pintér Bence? Ki ez a f@szfej Pintér Bence? Ja ez egy média szabdságharos, ezért hazudik éjjel-nappal.
puszika
2013. február 09. 17:37
Kisfiam, melyik szülőd tanított meg ilyen szépen írni,beszélni.Velük társalogjál ilyen trágárul!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!