Szolidaritási nyilatkozat

2013. február 14. 09:11

Az egyetemfoglalás nem ügynélküli lázadók öncélú happeningje, hanem felelős állampolgárok, egyetemi polgárok közérdekű fellépése.

2013. február 14. 09:11
Oktatói Hálózat
Facebook

„Mi, az Oktatói Hálózat tagjai, szolidaritásunkról biztosítjuk a kormány felelőtlen felsőoktatás-politikája ellen tiltakozó diákokat. Az országszerte zajló diáktüntetések és egyetemfoglalások felhívják a közvélemény figyelmét arra, hogy súlyos veszélyben van a felsőoktatás és a diplomások jövője is. A kormány látszat-egyeztetéseiről és látszatengedményeiről szóló sikerpropaganda azt sugallja, hogy a felsőoktatásban immár »minden rendben van«. A Hallgatói Hálózat akcióinak célja, hogy tudassa a közvéleménnyel: semmi sincs rendben.

Semmi sincs rendben, mert a kormánypárt az alaptörvénybe akarja belevésni a hallgatók röghöz kötését és az egyetemi autonómia korlátozását, mert az ágazati elvonások miatt tömeges elbocsátásokra, intézménybezárásokra, az oktatás színvonalának további hanyatlására, a kutatások elsorvadására kell számítani a közeljövőben.

Az egyetemfoglalás nem ügynélküli lázadók öncélú happeningje, hanem felelős állampolgárok, egyetemi polgárok közérdekű fellépése. Meg kell akadályoznunk a felsőoktatás összeomlását, meg kell védenünk a diplomások szabad munkavállalásának jogát. Ezért harcolnak országszerte a Hallgatói Hálózat és a Középiskolai Hálózat aktivistái, és azért támogatjuk ezt a harcot mi, oktatók is.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OberEnnsinnen
2013. február 14. 12:15
Megnéztem, összesen 459 a létszámuk (tegnapi adat). Tudjuk, amerikai segítők által patronált HaHa mellé álltak, állnak. Ők oktatnak, határokat jelölnek ki a felsőoktatásban. Egy szavuk nincs, hogyan vesztette el Magyarország gazdasági termelőpotenciálja 60-70 százalékát, bizonyos amerikai segítők javaslatait megfogadva, végrehajtva, jó stréber módjára, meg is fejelve. Tehát: kifosztásunkról, kiszolgáltatottá válásunkról nincs egy szavuk sem. Most azt kiabálják bele az ország arcába: "A Hallgatói Hálózat akcióinak célja, hogy tudassa a közvéleménnyel: semmi sincs rendben."
bini
2013. február 14. 11:57
Klinghammer mondott tegnap egy frapánsat. Azt mondta, hogy teljesen komolytalan gyerekes dolgokat müvelnek, mivel egy 375 éves nagymultú egyetem, melynek nyitva állnak a kapui a tudás előtt berendezkednek mintha egy "Kulturházi Restibe" lennének. Mondta, hogy ez így nem megy, mert a társadalom nem fogja ezt tolerálni. Megjegyezte, hogy kéri az embereket ne ezen fiatalok viselkedése után itéljék meg az egyetemi ifjuságot, mert a nagytöbbségük nem ilyen. Ez egy kis csoport akit a média futattja, mivel már több az ujságíró körülöttük, mint ahányan vannak.
Senye Péter
2013. február 14. 11:35
Az oktatók, talán önhibájukon kívül, olyan képzést adnak, amire nincs elegendő fogadókészség a gazdaságban. Nem kell mea-culpázniuk, de némi visszafogottsággal többet tudnának segíteni.
cutcopy
2013. február 14. 11:14
"Az egyetemfoglalás nem ügynélküli lázadók öncélú happeningje, hanem.." Ron Werber utasítása..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!