Ti kik vagytok?

2013. február 08. 16:24

2010-ben a párt szavazói az LMP listájára, a pártra szavaztak. Onnan az a mandátum, nem egyéniből.

2013. február 08. 16:24
Németh Csaba
Campusonline

„Lehet, de nem érdemes azon vitázni, hogy a leadott szavazatokban milyen arányban játszott szerepet például Szabó Tímea neve, és mekkorát az, hogy Lehet Más A Politika. Lehet vitázni arról, hogy az elmúlt évben ki mennyi munkát feccölt bele az LMP felépítésébe, működésébe.

Csakhogy nem érdemes. Merthogy 2010-ben a párt szavazói az LMP listájára, a pártra szavaztak. Onnan az a mandátum, nem egyéniből…

Én is az LMP-re szavaztam akkor. (Hogy mi okból, és hogy ma is így tennék-e, egészen más kérdés.) De nem a Párbeszéd Magyarországért Pártra (vagy kft.-re) adtam a szavazatomat, vagy éppen a Jávor Benedek – Védegylet, esetleg a Scheiring Gábor – független felállásra. Csak egy vagyok a kevésből, de az én kis felhatalmazás-töredékem nem a fentieknek szól.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sztd
2013. február 09. 08:18
Szerintem viszont ebben az esetben is a törvény az irányadó (ezért írták), az más kérdés, hogy mi a helyes. Amíg a listás mandátum az egyéné és nem a párté, addig a mandátum megtartható kilépés esetén is. Ezzel persze nem kell egyetérteni, és egyetértésre a törvény sem kötelez. :) Szerintem egyébként mindenképpen helyesebb lenne, ha az LMP akkor sem veszítené el a frakcióját, ha kevesen maradnának benne, de az illetékes jogalkotó annak idején ezt is másképp gondolta.
parafin
2013. február 09. 00:43
Szerencsére akkor még volt alkotmányunk, ami a független mandátum elvére épült, nem a párturalomra. Erre tetszett szavazni, csomagban.
=nessuno=
2013. február 08. 23:09
Ezek a nevek számomra egyet jelentettek az LMP-vel. Alapítók, politikájának kialakítói, megjelenítői. Aki meg egyéni jelöltre szavazott, az nem arra, hogy bekerülve belesimuljon a frakciókényszerbe az illető "egyén"....Gombnyomogatók.
klr2013
2013. február 08. 21:42
Jávorék mandátumtolvajok! Hajrá LMP! Örüljetek, hogy megszabadultatok ezektől!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!