Nincs ügy

2013. február 08. 08:00

Az USL nem áll stabil alapokon. Pontának pedig megbízható, alázatos és velejéig opportunista szövetségesre van szüksége. Olyanra, mint az RMDSZ.

2013. február 08. 08:00
Kristály Lehel
Magyar Hírlap

„A Victor Ponta szociáldemokrata és Crin Antonescu nemzeti liberális vezérek által összefércelt USL nem áll stabil alapokon. Pontának pedig megbízható, alázatos és velejéig opportunista szövetségesre van szüksége.

Olyanra, mint az RMDSZ.
 
Amellyel tavaly október elején még a parlamenti választások előtt titkos paktumot kötött a decembertől kezdődő közös kormányzásról, s amit végül Antonescuék megfúrtak. Az RMDSZ nem lett kormánytag, de államtitkári szintű posztokat kapott a Ponta-kabinetben.
 
Ne feledjük, a zászlóügy akkor hágott a tetőpontjára, amikor az erdélyi magyar kedélyeket éppen a nyilvánosságra került RMDSZ–USL‑paktum borzolta. Az október elsején aláírt dokumentum többek között rögzíti, hogy „amennyiben az USL megszerzi a mandátumok abszolút többségét, december 9-én este bejelenti az RMDSZ meghívását a parlamenti többség és a kormány megalakításához. Amennyiben az USL nem szerzi meg a mandátumok abszolút többségét, december 9-én este az RMDSZ bejelenti az USL–RMDSZ koalíciós kormány támogatását”.
 
Nem így történt. Az RMDSZ‑t — átmenetileg — átverték. Ezt is feledtetni kellett a magyar választókkal, mint ahogy a lepaktálást is. Ehhez kellett a háromszéki RMDSZ‑vezetők zászlóbontása januárban.”
az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laci0011
2013. február 08. 11:41
Ebben a nemzetidegen magyar hírlapban folyamatosan uszítanak magyarok ellen!Normális Magyarországon már becsukták volna a felbujtóikat!
tóth mária
2013. február 08. 10:10
Sz@r alak minden Rmdsz-es! ennyi.
tarackos
2013. február 08. 09:36
"Nem így történt. Az RMDSZ‑t — átmenetileg — átverték. Ezt is feledtetni kellett a magyar választókkal, mint ahogy a lepaktálást is." Nagyon fáj a "nemzeti" "keresztényeinknek", hogy sem Romániában sem Szlovákiában nem kellettek a baltás bábok...
6qwasyx
2013. február 08. 09:20
Milyen rosszul viseljük, ha Romániának szakasztott olyan miniszterelnöke van, mint Orbán.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!