Néha imádkozom a Videotonért

2013. február 28. 13:36

Kizárom, hogy afrikai pápa legyen, ők még nem készültek fel arra, hogy a fehér emberek problémáival foglalkozni tudjanak. Interjú.

2013. február 28. 13:36
Kozma Imre
Fejér Megyei Hírlap

A Videoton labdarúgói a máltai keresztet is viselik a mezükön. Mit vár tőlük?

Kicsit szomorú vagyok, hogy lejjebb szorultunk, de reménykedem. Az az érzésem, majdnem lehetetlen a bajnoki cím megnyerése, de ha dobogóra kerülünk, örülök és nyugodt leszek majd. Van egy nagyon szép fénykép: sok-sok kisgyerek, kis focista látszik rajta máltai emblémás trikóban. Ezt a fotót elvittem Rómába, ez díszíti a máltai nagymester szobájának a falát, és ott látható a minap lemondott pápa szobájának a falán is. Ez a kép köti össze Székesfehérvár városát Rómával. És azt hiszem, mindannyiunkat. Őszintén megmondom, néha még imádkozom is a Videotonért.

Rövidesen megválasztják az új Szentatyát. Ki lesz az?

Szerintem olasz pápa lesz, mert az olaszok nem akarnak sem lengyel, sem német pápát. Az afrikaiakat is emlegetik, de ezt kizárom, ők még nem készültek fel arra, hogy a fehér emberek problémáival foglalkozni tudjanak. Az idő erre még nem érett meg. Ráadásul ha afrikai lenne a pápa, Afrika nem jutna elég adományhoz.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispufi
2014. február 25. 00:58
nem, azért nem lesz se fekete pápa, se cölibátust eltörlő pápa, se buziházasságot kötő pápa, hogy továbbra is tudjatok mire recskázni, ti, hivatásos magasabbrendűek. bár kíváncsi volnék, mit tennétek akkor, ha - húha, valami közismert néger buzi nevét akartam volna bedobni, de nem tudok ilyet (úristen, csak nem homofóbok a feketék, mivé lesz így a világegyetem titeket illető része?!) -, szóval, ha egy ilyet választanának pápának, akkor mi lenne veletek? mondjuk való igaz, nyilván felfedeznétek benne az antiszemitát, mert nehogy már más mondja meg.
MikkaMakka
2013. március 04. 00:20
atyám, leginkább az a probléma h a fehér ember egyre kevésbé kér a kat. egyházból, meg mindenféle new age vallások felé fordul
citizen queen
2013. március 04. 00:20
Jaj bocsi, a toleráncsok mellől kifeljetettem a nettó katolikus-gyűlölőket. :-) Amúgy azért imádkozik, akiért akar, joga van hozzá, ugye, libbantak?
citizen queen
2013. március 04. 00:20
Na szegény Kozma atya, mindjárt rasszista lesz a belvárosi toleránsok szemében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!