A bölcsészkar a Trianon-szindróma melegágya

2013. február 25. 08:06

Akik ma a bölcsészkarra mennek, mindennek a legalja. Nem beszélnek nyelveket, frusztráltak, mert nem vették fel őket egy komolyabb – jogász vagy közgazdász – szakra, alulképzettek, motiválatlanok.

2013. február 25. 08:06
Karsai László
Karsai László
Stop

Az ELTE BTK-n működő Hallgatói Önkormányzat - az ATV értesülései szerint - az elsőévesek feltételezett faji, vallási és politikai nézeteiről vezet listát. Egy nemrég publikált közvélemény-kutatás szerint az egyetemisták 33 százaléka a Jobbikot támogatja. Az ELTE BTK HÖK amúgy is egy jobbikos kinevelő hely. Hogy lehet ez?

1975 óta van módom közelről figyelni az egyetemistákat. A fejkvóta-rendszer bevezetésével gigantikus méretű óvodává züllesztették az egész felsőoktatást. Ezen belül is, akik ma a bölcsészkarra mennek, mindennek a legalja. Nem beszélnek nyelveket, frusztráltak, mert nem vették fel őket egy komolyabb - jogász vagy közgazdász - szakra, alulképzettek, motiválatlanok. Épp ezért nagyon fogékonyak a Trianon-szindrómára, a történelmünk előző kétezer évét pedig kitöltik hun-magyar mítoszokkal és sámánizmussal.

Mit ért Trianon-szindróma alatt?

Az vitathatatlan, hogy 1920-ban igazságtalanság történt az országgal, de a Trianon-szindrómás mindent Trianon prizmáján keresztül néz, nem foglalkozik az odáig vezető úttal, azzal, hogy a magyar kormányok milyen hibákat követtek el, és ebből ered a Horthy-kultusz is. Számukra Horthy a nemzetegyesítő, akinek sikerült visszaszereznie valamit a területekből. Így aztán a nevéhez nem tapadhat semmiféle folt, kritika nem érheti. Ezek a fiatalok pedig csak nagy jóindulattal nevezhetőek félműveltnek.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 224 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfelejtette
2013. február 25. 22:47
Gondolom a holokauszt-megemlékezéseket is "szindrómaként" írná le ez az elfogulatlan elemző.
racer
2013. február 25. 12:43
Buta általánosítás, egy buta rögeszméstől.
jerom960
2013. február 25. 10:57
Szóval a Trianonhoz vezető út elemzésére van szükség?Amikor egy népcsoport elpusztításához vezető út elemzéséről beszéltek emberek,akkor született meg a "antiszemitizmus" elmélet.
devlaci2
2013. február 25. 10:49
Karsai egy egész szakot hord le csak azért, hogy a jobboldalt támadhassa, színtiszta demagógia. http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/karsai-laszlo-bolcseszkar-mindennek.html
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!