Jó, de nem elég jó, finom, de nem elég durva

2013. február 23. 13:46

Orbán Viktor túl sok mindennek akart megfelelni, és túl sok mindent akart megúszni, a végeredmény azonban az lett, hogy ez a beszéd egyszerre valótlan, tartalmatlan, de veszélyes.

2013. február 23. 13:46
-ha
hvg.hu

„A diáktüntetések, a köztársasági elnök bukása, az immár hivatalosan is elismert recesszió, a különadók, a MALÉV-csőd, a Nyirő-botrány, a választási törvény körüli hajcihő, az IMF-huzavona, a folyamatos küzdelem az Unió különböző szerveivel, a baltás gyilkos ügye, a médiahelyzetet illető kritikák, Fekete György és az MMA, a színházügyek, a bírák nyugdíjazása és visszahelyezése, a kormány elleni és melletti demonstrációk.

Orbán Viktor szerint mindez az elmúlt évben nem volt. Orbán Viktor szerint az elmúlt év sem volt. Beszédében legalábbis nem nagyon tért ki a mögöttünk hagyott esztendő fontos eseményeire, ami nem baj, nem kötelező egy politikusnak időről időre mérleget készítenie, csak akkor föllépését miért hívják évértékelőnek? (...)

Végül pedig, ami minden politikai beszéd legfontosabb részét illeti, tehát azt, hogy »kik vagyunk, és mit akarunk, miben különböznek céljaink a többiekétől«, nos, ennek során megint nem futotta másra, minthogy magyarnak lenni büszkeség, rengeteg mindent adtunk a világnak, és ne szóljanak bele a dolgainkba, főleg ne akarják kívülről a nyakunkba ültetni újra őket. A probléma az, hogy mindenféle többlet nélkül ez a szöveg a Jobbiké. Azzal hosszútávon nem lehet megélni, hogy mi vagyunk a decens Jobbik. Valamit előbb-utóbb mondani kéne, ha nem akarják átadni helyüket a szélsőjobbnak, vagy fordítva: átvenni a szélsőjobb helyét.

Baj lesz ebből, még ennél is nagyobb baj.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 127 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Axxtro
2013. február 24. 13:35
Az biztos, hogy a zsigerből a többség nevében fellépni próbáló álbaloldali hazudozóknak egyre több "bajuk lesz" a jövőben. A saját hibájukból – ezt azért még hozzá kell tenni.
devlaci2
2013. február 24. 11:29
Tüntet az Együtt 2014, le kell állítani a forgalmat. JA, mégsem http://tabloidschmuck.blogspot.hu/2013/02/debrecen-tomegek-jobbik-ellen.html
hajjaj
2013. február 24. 08:46
Meneküljön aki tud ! Itt van a reggeli bűz ! http://us.123rf.com/400wm/400/400/cole123rf/cole123rf1003/cole123rf100300014/6500090-female-hands-and-feet-wearing-red-socks-isolated-on-white-background.jpg
tevevanegypupu
2013. február 24. 06:31
Bar veszelyes lenne, semminek nem orulhetnenk ugy, ha valoban veszelyt jelentene vegre azokra, akiket mar a rendszervaltasnal ki kellett volna tiltani a kozeletbol, kulturalis, gazdasagi es politikaibol egyarant.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!