Habony, Zsiga, Szijjártó: példaképek?

2013. február 27. 15:24

Miért várják el a politikusok, hogy az állampolgárok tartsák be a társadalmi együttéléshez szükséges minimális előírásokat, ha ezeket ők maguk is áthágják?

2013. február 27. 15:24
Földi Bence
benyóblog

Ha a Magyar Narancs információi helyénvalóak, akkor lényegében egy agresszív, garázdaságra is képes »úriember« látja el tanácsokkal a miniszterelnökünket. Habony kommunikációs tanácsadásban úgy tűnik, hogy szinte verhetetlen, hiszen évek óta titokzatos alakja ő a magyar politikai életnek (és ezek szerint nem az elitnek). Képes volt ezt a szégyenfoltot titokban tartani egészen mostanáig – hiszen eddig a legizgalmasabb hírek vele kapcsolatban csak arról derültek ki, hogyan áll a kapcsolata Kapócs Zsóka színésznővel. Azaz kommunikációs trükktára valószínűleg végtelen, legalábbis addig annak tűnt, amíg ki nem tudódott, hogy elítélték. Jó eséllyel ennek tudatában nem vállalt konkrét politikai tisztséget Orbán Viktor közelében, vagy kormányzati berkekben.

Szintén a napokban történt, hogy Zsiga Marcell (és Szijjártó Péter) vagyonosodásának ügyét ügyesen eltussolta a kormánykoalíció, amelyre sem a Zsiga-, sem a Habony-sztori nem vet túl jó fényt. Egyrészt: milyen kormány az, ahol a politikusok nem vállalnak felelősséget azért, ha hamis adatokat közölnek vagyonnyilatkozatukban? Egyáltalán nem vagyok meglepve azon, hogy egyes képviselők – például az LMP-s Vágó Gábor – szerint ezzel nem csak a kormánypártot, hanem a »Tisztelt Ház« összes képviselőjét is lejáratják – már amennyiben ezt nem tette meg legutóbb Zagyva Gyula.

Másrészt: milyen miniszterelnök az, akinek egy »bűnöző« a személyes tanácsadója? Tudom, hogy én vagyok még mindig rendkívül idealista – legalábbis abból a szempontból, hogy milyennek kellene lennie egy politikusnak: példamutatónak. Számomra az a legfontosabb, hogy egy politikus, ha hibázik – elvégre ő is ember, miért ne hibázna –, akkor vállalja érte a felelősséget. Sem Zsiga, sem Szijjártó nem vállalja a felelősséget azért, hogy nem tettek eleget maradéktalanul törvényi kötelességeinek. Várhatóan Habony Árpád is ugyanúgy fog tovább tevékenykedni Orbán Viktor mellett, mint eddig.

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 50 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
BőröndÖdön
2013. február 27. 22:05
Szarházi banda,főügyészi védelem mellett.
geraz51
2013. február 27. 21:32
Bence ne csináld!Több mint 10 MSZP-és van sitten,legalább még 30 lesz.A te szakmád is tele van bűnözőkkel.Pl:Ötvös levél hamisító,Mészáros tolvaj,Bánó kazetta hamisító,Forró csaló és orgazda stb.
=nessuno=
2013. február 27. 21:08
Mert alkalmatlanok. Maguk sem hisznek az általuk alkotott jogszabályokban. Törvények felettinek képzelik magukat.
nyoooc
2013. február 27. 20:24
"Miért várják el a politikusok, hogy az állampolgárok tartsák be a társadalmi együttéléshez szükséges minimális előírásokat, ha ezeket ők maguk is áthágják?" Szerintem sokkal jobb és fogósabb kérdés lehetne: Miért várják el a politikusok, hogy mások tartsák be a társadalmi együttéléshez szükséges minimális előírásokat, ha ezeket olykor ők maguk is áthágják? És egyáltalán nem baj, hogy elvárják. Pl. ezért vannak törvények, azért vannak olyan fogalmak, hogy szégyen, bűntudat, bűnhődés, ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!