Miért?

2013. február 14. 09:15

Azért kell liberális párt, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható régi-új tömörülés sem.

2013. február 14. 09:15
Fodor Gábor
Fodor Gábor
Fodor Gábor blog

„Azért kell liberális párt Magyarországon, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható régi-új tömörülés sem. Mert az ő voksaikért ma olyan baloldali pártok versengenek, amelyek elfogadnak ugyan néhány liberális alapvetést, de ennél jóval többet el is utasítanak. Mert az egykori SZDSZ-szavazók, csak úgy mint az SZDSZ-ből az évek során kiábrándultak ma csak jobb híján, kompromisszumokat vállalva tudják támogatni valamelyik demokratikus pártot, vagy éppen a bizonytalanok milliós táborát erősítik.

Többségük arra vár, hogy megjelenjen végre egy erő, amelyik kompromisszumok nélkül vállalja a liberális elvek képviseletét. Az emberi jogok megalkuvás nélküli védelmét, a szabad és tisztességes versenyt, egyszóval az állam helyett az ember, az egyén szabadságán és felelősségén alapuló liberalizmust. Egy olyan pártra várnak, mint amilyen az SZDSZ és a liberális Fidesz is akart lenni, és amilyenek voltak is jobb pillanataikban. Ilyen párt ma nem létezik, mert végül nem csinálta meg senki helyettünk. Egy évvel a választások előtt ki kell mondanunk: nincs több időnk. Ha mi nem lépünk, más sem fog. Az LMP, az ex-LMP,  a DK, az MSZP, a Milla és az E2013 tisztességes, demokratikus pártok, de baloldali pártok, nem a liberálisokat képviselik. Ha a demokratikus erők úgy aratnak győzelmet 2014-ben, hogy nincs a soraikban liberális párt, akkor sem a programalkotás, sem a koalíciós program, sem a kormányalakítás során nem érvényesülnek majd a liberális eszmék, a liberális embereknek pedig nem lesz képviselete.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
simonszól
2013. február 14. 15:31
Nem jól mondod Gáborom.Így kell mondani:magát liberális magyar emberként meghatározó választó polgár.Kurva nagy hangsúly a MAGYARON.S amíg ti nem lesztek azok, ezen választópolgárok elvárásai szerint,ne számítsatok semmi jóra.A ti általatok vallott s gyakorolt liberálizmus ugyanis egészséges embernek nem kell,mert annyit sem ér mint egy lapát szar.
elfelejtette
2013. február 14. 13:21
Ugyan már, az SZDSZ sem képviselte a liberálisok érdekeit. Szépen összebútorozott az MSZP-vel, kiszolgálta a legelmebetegebb szociális demagógiát is, ha arra volt szükség. Mutatóba néha feldobott liberális témákat, hogy elhiggyék róluk, hogy ők a liberálisok. Ez 2010 felé már egyre kevésbé jött nekik össze.
imres
2013. február 14. 13:13
"Azért kell liberális párt, mert van több százezernyi magát liberálisként meghatározó választópolgár, akit nem képvisel egyetlen szabad szemmel látható régi-új tömörülés sem." Te! Gábor! Különösebben nem akarok vitába szállni ezzel a kijelentéssel, de azért annyit megjegyeznék, hogy néhányan eszme- és párttársaid közül már új pártot alapítottak. Kapcsolódva az előző gondolatmenethez. Miből gondolod, hogy te leszel a hiteles liberális pártvezér? Ők sem lettek azok és szerintem te sem leszel az. Néhány évtizednek és néhány idióta liberális kihalásának be kell következnie ahhoz, hogy ebben az országban a liberális gondolkodás szervezetszerűen újra teret nyerjen. Gábor! Azt már te sem fogod megérni.
hammer smashed face
2013. február 14. 13:12
hah, itt van a buzika....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!